Α.Ξανθός: «Τα selft test είναι αμφίβολης αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας – Να υπάρξει σχέδιο έκτακτης ανάγκης»

Α.Ξανθός: «Τα selft test είναι αμφίβολης αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας – Να υπάρξει σχέδιο έκτακτης ανάγκης»

Ο Ανδρέας Ξανθός εξαπέλυσε “επίθεση” προς την κυβέρνηση όσων αφορά το μπάχαλο με τα self test, ενώ ξεκαθάρισε ότι υπάρχει πρόβλημα κατανόησης της νέας στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του.

Σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, επίσης, ότι τα selft test είναι αμφίβολης αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας και πρόσθεσε: «Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κατανόηση στην ενημέρωση και στην διαχείριση αυτής της νέας υποτιθέμενη στρατηγικής της κυβέρνησης που νομίζουμε ότι δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα στην αναχαίτιση της πανδημίας», σημείωσε.

Ολόκληρη η δήλωση του Α. Ξανθού

Είμαστε σήμερα εδώ μαζί με τους ανθρώπους που πασχίζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και χωρίς ουσιαστική στήριξη να σώσουν ανθρώπινες ζωές, αλλά και με τους ανθρώπους που αγωνίζονται για καλύτερη δημόσια περίθαλψη.

Είμαστε σήμερα εδώ, επίσης, για να συμπαρασταθούμε σε ένα συνάδελφο, επικουρικό γιατρό, ο οποίος απροσχημάτιστα απολύθηκε πριν από λίγες μέρες, δεν ανανεώθηκε η θητεία του, ενώ είναι ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου και καλύπτεται από το συνδικαλιστικό νόμο. Είναι προφανές ότι αυτό έγινε για λόγους πολιτικού ρεβανσισμού και εκδικητικότητας.

Θεωρώ ότι είναι σε εξέλιξη μία υγειονομική τραγωδία στη χώρα αυτές τις μέρες. Είναι σε λειτουργικό blackout όλα τα νοσοκομεία στο λεκανοπέδιο, υπάρχουν δυστυχώς αποτρέψιμοι θάνατοι οι οποίοι αυξάνονται καθημερινά, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δημόσια νοσοκομεία αξιοπρεπώς και αξιόπιστα ούτε τα περιστατικά ασθενών με κορωνοϊό, αλλά ούτε και την υπόλοιπη νοσηρότητα του πληθυσμού.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη λύση σε αυτή τη φάση, από το να υπάρξει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα επιστρατεύσει όλες τις διαθέσιμες υγειονομικές δυνάμεις και δομές της χώρας, θα επιτάξει τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, θα ενσωματώσει τα στρατιωτικά νοσοκομεία και το προσωπικό τους στη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Επίσης, αυτές τις μέρες πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση στον έλεγχο διασποράς του ιού στην κοινότητα, στο γενικό πληθυσμό με αναβαθμισμένη υγειονομική επιτήρηση, εκτεταμένο testing, καλή ιχνηλάτηση μέσα από τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας της χώρας, και όχι μεταθέτοντας την ευθύνη για τον έλεγχο της πανδημίας και για την πρόληψη της διασποράς στον πολίτη και στην αυτοεξέτασή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ιστορία με τα selftest είναι αμφίβολης αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας σε αυτή τη φάση και υπάρχει κι ένα διαχειριστικό μπάχαλο, διότι δεν έχει προετοιμαστεί ούτε το σύστημα των φαρμακείων. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κατανόηση στην ενημέρωση και στην διαχείριση αυτής της νέας υποτιθέμενη στρατηγικής της κυβέρνησης που νομίζουμε ότι δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα στην αναχαίτιση της πανδημίας.​

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.