ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Τριγμούς» στο Μαξίμου έφερε η απάντηση Κ.Καραμανλή σε Κ.Σημίτη: Το μήνυμα σε Κ.Μητσοτάκη & το κοινό μέτωπο με Α.Σαμαρά

«Τριγμούς» στο Μαξίμου έφερε η απάντηση Κ.Καραμανλή σε Κ.Σημίτη: Το μήνυμα σε Κ.Μητσοτάκη & το κοινό μέτωπο με Α.Σαμαρά

Σε πανικό βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ηχηρή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή για τα εθνικά θέματα.

Οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πιάστηκαν πραγματικά στον ύπνο, ενδεικτικό το γεγονός ότι προσπαθούσαν να διασταυρώσουν εάν όντως πρόκειται για επίσημη δήλωση, διαρροή μέσω κύκλων ή απλώς για κάποιο είδους αρθρογραφία τρίτου προσώπου αναφερομένους τις πάγιες θέσεις του Κώστα Καραμανλή για τα ελληνοτουρκικά. Μόλις διαπίστωσαν ότι πρόκειται για επίσημη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, η οποία μάλιστα διακινήθηκε μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σήμανε συναγερμός.

Το γεγονός ότι η δήλωση αυτή ήρθε λίγες ώρες μετά την συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Μάρα Ζαχαρέα, όπου οι θέσεις του για τα ελληνοτουρκικά θύμιζαν τις θέσεις των εκσυγχρονιστών, θεωρήθηκε κήρυξη πολέμου από τον Κώστα Καραμανλή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ενώ χρονικά συνέπεσε και με την αποκάλυψη του pronews.gr με τις διαρροές του ΣΕΑ του πρωθυπουργού Θάνου Ντόκου, προς Τουρκία, οι οποίες επίσης έχουν δημιουργήσει έναν «τριγμό» στο εσωτερικό της ΝΔ.

Μάλιστα ορισμένοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού επιμένουν ότι «ο Καραμανλής κήρυξε τον πόλεμο στον Κυριάκο».

Τα πραγματικά περιστατικά πάντως δείχνουν ότι μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Οι ύβρεις κατά του πρώην πρωθυπουργού παραμένουν αναπάντητες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προτιμά να επανδρώνει την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό με στελέχη προερχόμενα από το «σύστημα Σημίτη», αγνοώντας την ισχυρή παρακαταθήκη της κυβέρνησης Καραμανλή.

Τόσο στα εθνικά θέματα αλλά όσο και στα θέματα οικονομίας και κοινωνίας, όπου η τελευταία φορά που η Ελλάδα είδε ανάπτυξη, ήταν επί της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.

Χαρακτηριστική είναι και η απάντηση που έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, για την παρέμβαση Κ.Καραμανλή.

Είπε λοιπόν ερωτώμενη για την δήλωση Καραμανλή η κυρία Πελώνη:

«Οι θέσεις της χώρας είναι σαφείς, είναι διατυπωμένες και με πολλές αφορμές από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η θέση της χώρας είναι ότι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Μάλιστα η κα Πελώνη όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση συμφωνεί με τον Κώστα Σημίτη ότι υπάρχουν και άλλες διαφορές με την Τουρκία πέραν της υφαλοκρηπίδας επανέλαβε: «Σας είπα ότι η μόνη διαφορά που υπάρχει με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος λοιπόν επανέλαβε δύο φορές τον απαράδεκτο όρο θαλάσσιες ζώνες, ο οποίος την περιλαμβάνει φυσικά και τα χωρικά ύδατα. Γεγονός το οποίο ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι είναι απαράδεκτο και εκτός κάθε συζήτησης.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η κυρία Πελώνη δεν έχει κάνει διορθωτική δήλωση. Άρα το σενάριο της γκάφας απομακρύνεται. Και ανοίγει ένα τεράστιο εσωκομματικό μέτωπο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα οι Σαμαρικοί γράφουν για «κοινό μέτωπο Καραμανλή-Σαμαρά κατά του εθνομηδενισμού», υποστηρίζοντας πως οι δύο πρώην πρωθυπουργοί -αν και έχουν διαφορές- δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουν στον Μητσοτάκη να υλοποιήσει τις επιδιωκόμενες… Πρέσπες του Αιγαίου.

Ήδη άλλωστε τους προηγούμενους μήνες υπήρχαν αρκετές παρεμβάσεις από το «μπλοκ» Σαμαρά κατά τις αποφάσεις του Κ.Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα και δεν είναι διόλου απίθανο να υπάρξουν εξελίξεις στη ΝΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλωστε η κυβερνώσα παράταξη καταρρέει τον τελευταίο καιρό δημοσκοπικά, είτε για το πολύμηνο και αναποτελεσματικό lockdown που έχει «βυθίσει» στην φτώχια και στην εξαθλίωση τους Έλληνες, είτε για τα εθνικά θέματα, είτε για όλα τα υπόλοιπα σκάνδαλα τα οποία ολοκληρώνουν την εικόνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.