Εξανέστη ο Ανεστίδης...

Σ.Πέτσας: «Μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των πολιτών»

Σ.Πέτσας: «Μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των πολιτών»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη.

«Σε αυτήν την επίσκεψη στην Κρήτη είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τους Νομούς για να μεταφέρω το μήνυμα που είναι διττό, πρώτον πως η κυβέρνηση είναι μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση, περιφέρεια και δήμους, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των δημοτών, είτε αυτά είναι αναπτυξιακά, είτε είναι θέματα κοινωνικής πολιτικής ή εκτάκτων αναγκών», τόνισε σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας από το Ρέθυμνο, δεύτερο σταθμό της τριήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί από χθες στην Κρήτη.

«Και στα τρία θέματα έχουμε απαντήσεις. Για παράδειγμα, στα θέματα των θεομηνιών έχουμε φροντίσει μαζί με την περιφέρεια, όπου υπάρχει υστέρηση στην καταβολή αποζημιώσεων ή στη χρηματοδότηση κάποιων έργων, αυτά να προχωρήσουν πιο γρήγορα σε συνεργασία με το υπουργείο υποδομών και τα άλλα υπουργεία» συμπλήρωσε ο υπουργός και συνέχισε:

«Όπου υπάρχει θέμα που έχει να κάνει με αναπτυξιακή πνοή, φροντίσαμε στις συναντήσεις μας με τους δημάρχους να δείξουμε ότι υπάρχει η ευελιξία, ώστε τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να προχωρήσουν, αλλάζοντας έτσι την όψη των τοπικών κοινωνιών. Και όπου υπάρχει ζήτημα κοινωνικού προφίλ, εκεί έχει σημασία, να είμαστε σίγουροι ότι δήμοι και περιφέρεια έχουν τους πόρους ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να στηρίξουμε, είτε ηθικά, είτε θεσμικά τέτοιες πρωτοβουλίες».

«Δεν ξεχωρίζουμε τίποτα, είτε πρόκειται για μικρό ή μεγάλο δήμο, ορεινό ή μη, κοινότητα ή χωριό. Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πέτσας.

​​​​​​​«Με τους δήμους, τις περιφέρειες και τους πολίτες είμαστε μαζί στη μάχη για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και αυτό που έχει σημασία είναι να δίνουμε τη σωστή λύση σε κάθε συγκεκριμένο πρόβλημα» είπε στη συνέχεια και εξήγησε:

​​​​​​​«Είναι σίγουρο ότι όλες οι λύσεις δεν είναι κατάλληλες για κάθε πρόβλημα για αυτό πρέπει να είμαστε στοχευμένοι και να λειτουργούμε γρήγορα. Αυτό είναι και το βασικό χαρακτηριστικό που πιστεύω ότι βοηθάει στην αποτελεσματικότητα, και φυσικά στο τέλος κρίνουν οι πολίτες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.