
Ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, παρουσίασε σε εκπομπή τον οδικό χάρτη σύμφωνα με τον οποίο θα επιτευχθεί το άνοιγμα του πολιτισμού.
Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ανέφερε πως «εμείς έχουμε παρουσιάσει έναν ολοκληρωμένο οδικό χάρτη, ο οποίος πιάνει και το κομμάτι του ζωντανού θεάματος και του κινηματογράφου πιάνει και τα μουσεία, πιάνει και την καλλιτεχνική εκπαίδευση. Την Παρασκευή που μας έρχεται ανοίγουν τα μουσεία σε όλη την επικράτεια».
Και τόνισε το εξής: «Έχουμε στείλει εγκυκλίους στα μουσεία και κάθε ένα έχει κάνει τους υπολογισμούς του, για να υπάρχουν και απόσταση στις ουρές, στα ταμεία κτλ. Στις 15 του μηνός ξεκινάει η διαδικασία της εκπαίδευσης δια ζώσης στις ανώτερες σχολές χορού και τις δραματικές σχολές, στις 17 του μηνός ξεκινάει η διδασκαλία στα ωδεία με αναλογία ένα προς ένα. Θα γίνονται μόνο ατομικά μαθήματα και όχι ομαδικά».
Τι είναι το «σύστημα σκακιέρα»;
«Στις 21 του μηνός ξεκινούν τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75%. Δεν θα γίνεται διάλειμμα για να μην δημιουργούνται ουρές. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οδηγία για μία προβολή μόνο, αυτή η σκέψη είναι επαγωγική, ότι δηλαδή προλαβαίνει ένας κινηματογράφος να κάνει μόνο μία προβολή, 9 με 11. Θεωρώ όμως ότι στη συνέχεια θα υπάρξει δυνατότητα για δεύτερη προβολή», προσέθεσε.
«Στις 28 του Μαΐου πάμε στο ζωντανό θέαμα, δηλαδή συναυλίες, παραστάσεις χορού και θεάτρου σε ανοιχτούς χώρους και μιλάμε για πληρότητα 50%, δεν μιλάμε για συναυλίες με όρθιους στην αρένα του γηπέδου. Δημιουργούμε απόσταση ασφαλείας μεταξύ των θεατών, δηλαδή θα γεμίσουμε όλο το θέατρο με αποστάσεις, κάθισμα παρά κάθισμα. Το σύστημα εμείς το λέμε, μεταξύ μας, σκακιέρα».
Ερωτηθείς για τις κλειστές αίθουσες και τα θέατρα ο κ. Γιατρομανωλάκης υποστήριξε ότι «σε αυτά εντάσσονται και πολλά multiplex. Δεν τα έχουμε ξεχάσει, θα το επανεξετάσουμε καθώς θα προχωρούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Εγώ εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε λίγο πιο μετά, μέσα στο καλοκαίρι, να ανοίξουμε και αυτούς τους κινηματογράφους. Δεν πρόκειται οι άνθρωποι του πολιτισμού να μείνουν χωρίς στήριξη και αβοήθητοι».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.