ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Έρχονται αλλαγές σε SMS, εμπόριο και μετακινήσεις από την κυβέρνηση – Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Έρχονται αλλαγές σε SMS, εμπόριο και μετακινήσεις από την κυβέρνηση – Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Η κυβέρνηση σχεδιάζει μία σειρά από αλλαγές που θα φέρουν την χώρα ακόμη πιο κοντά στην κανονικότητα, που όλοι οι πολίτες επιθυμούν διακαώς.

Αύριο αναμένεται ότι θα συνεδριάσουν οι λοιμωξιολόγοι, ενώ θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις. Στο τραπέζι των ειδικών θα τεθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, τα SMS και η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Μία ημέρα αργότερα, δηλαδή την Πέμπτη, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα παρουσιάσει το πλάνο για το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας.

Κυβέρνηση και ειδικοί εκτιμούν ότι μια νέα χαλάρωση είναι εφικτή, μετά την πολύ καλή πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος. Βασικό εργαλείο αποτελούν τα self tests, ενώ σύμμαχος θεωρείται και ο καιρός.

Τι θα γίνει με τα SMS και την απαγόρευση κυκλοφορίας

Οι λοιμωξιολόγοι καλούνται να λάβουν αποφάσεις για τα SMS και το ωράριο λειτουργίας. Και τα δύο ζητήματα συνδέονται με το λιανεμπόριο και την εστίαση. Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τα SMS για τις μετακινήσεις αναμένεται να καταργηθούν το Σάββατο, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται ότι θα παραταθεί κατά μία ώρα και θα ξεκινά τα μεσάνυχτα. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ωράριο λειτουργίας δεν αποκλείεται να παραταθεί και έως τις 00:30, γεγονός που σημαίνει ότι η εστίαση θα κλείνει στις 00:15.

Στις 14 Μαΐου, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, θα καταργηθεί το ραντεβού για αγορές. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι είμαστε κοντά στην κατάργηση του SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13032 για το λιανεμπόριο, άρα και του click in shop και του click away, αλλά και του 13033 για τις υπόλοιπες μετακινήσεις.

Αναμένεται άρση της απαγόρευσης για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Λόγω και του ανοίγματος του τουρισμού, αναμένεται ότι θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις από τις 14 Μαΐου.

Ωστόσο, το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, θα γίνει με διαχωρισμό.

Για όσους ταξιδέψουν στην ηπειρωτική χώρα, θα υπάρχει ισχυρή σύσταση και όχι υποχρέωση για διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν το ταξίδι, ενώ δυνατή είναι και η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Διαφορετικά αναμένεται ότι θα είναι τα μέτρα για τη μετακίνηση στα νησιά. Ειδικότερα, ενδέχεται να καταστεί υποχρεωτική η διενέργεια self test ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι ή οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού, με την υποχρέωση να αφορά τόσο στα ακτοπλοϊκά όσο και στα αεροπορικά ταξίδια.

Τι θα ισχύσει για τους τουρίστες

Όσον αφορά τον Τουρισμό, όπου το πλάνο θα παρουσιαστεί αναλυτικά την Πέμπτη, οι τουρίστες θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα είτε με μοριακό τεστ 72 ωρών, είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και να έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. Το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί να αναρτάται σε ψηφιακή πλατφόρμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.