ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Στις 3 Σεπτεμβρίου προσδιορίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της Siemens

Στις 3 Σεπτεμβρίου προσδιορίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της Siemens

Για τις 3 Σεπτεμβρίου προσδιορίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό που αφορά την υπόθεση του σκανδάλου Siemens.

Οι εμπλεκόμενοι θα δώσουν εξηγήσεις στο δευτεροβάθμιο δικαστήρια για ζημία που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο κατά την υπογραφή με τη Siemens της σύμβασης 802 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Η πρωτόδικη απόφαση για την υπόθεση είχε ανακοινωθεί τον Νοέμβριο του 2010, έπειτα από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία. Με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου καταδικάστηκαν 22 κατηγορούμενοι της υπόθεσης για το αδίκημα της νομιμοποίησης από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα. Μεταξύ αυτών είναι τα πρώην στελέχη της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ, κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εδώλιο του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου είχαν κάτσει συνολικά 64 άτομα, εκ των οποίων τα δέκα αποβίωσαν, κατά τη μακροχρόνια διερεύνηση της υπόθεσης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό έχει τεθεί ζήτημα παραγραφής για ένα μεγάλο μέρος των κατηγοριών, δεδομένου ότι η υπόθεση ερευνάται από τις ελληνικές δικαστικές αρχές εδώ και μια περίπου 15ετία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.