Γ.Βαρουφάκης: «Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης διώχνει τους νέους από την χώρα τους»

Γ.Βαρουφάκης: «Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης διώχνει τους νέους από την χώρα τους»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή του στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο θα φέρει φθηνή και ελαστική εργασία στην χώρα.

«Ο κ. Χατζηδάκης έρχεται να επισημοποιήσει μια τραγική κατάσταση που ισχύει στην αγορά εργασίας. Μιλάω με κόσμο, με νέους στο δρόμο, και μου λένε ‘’ποια εργασιακά δικαιώματα’’.

Δουλεύουν 6-7 μέρες την εβδομάδα, 50 – 60 ώρες και το αφεντικό τους πληρώνει όποτε θυμάται» σχολίασε για το εργασιακό νομοσχέδιο, τονίζοντας την ανάγκη ενός νέου μοντέλου παραγωγικής συγκρότησης της χώρας.

Η κυβέρνηση φέρνει ελαστικοποίηση και πιο φθηνή εργασία. Με σύμβαση εργασίας που θα είναι απολύτως λάστιχο. Αυτό το μοντέλο οδηγεί σε συμπίεσης μισθών, συμπίεσης ζήτησης. Έτσι, οι Έλληνες νέοι είτε θα φύγουν στο εξωτερικό είτε θα αποδεχθούν την ζωή στην χώρα ως δουλοπάροικοι» πρόσθεσε.

Ενέργεια

Σχετικά με την αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το ενεργειακό πρόγραμμα της χώρας, με αφορμή και το πρόγραμμα στην Αστυπάλαια, έκανε λόγο ότι τα δύο κόμματα κοκορομαχούν ενώ δεν έχουν ουσιαστικούς λόγους διαφωνίας.

«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, όπως έλεγε και η παλιά ελληνική ταινία. Από την άλλη, υπάρχει μια υποκρισία. Όσο αφορά το ενεργειακό μοντέλο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπω κάποια διαφορά. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε στο κάδρο του ενεργειακού μοντέλου της χώρας τις εξορύξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, εξορύξεις στην Ήπειρο, αγωγούς φυσικού αερίου στην βόρεια Ελλάδα» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και συνέχισε: «Το θέμα είναι πώς να μη χάσει η Ελλάδα το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης που θα βασιστεί στον εξηλεκτρισμό και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Χειροκροτώ το πρόγραμμα με την Αστυπάλαια, αλλά το πρόβλημα είναι ότι όταν θες ένα εθνικό σχέδιο, το πιλωτικό πρόγραμμα πρέπει να είναι μικρογραφία του εθνικού προγράμματος για να παράξει ενδιαφέροντα δεδομένα και εμπειρίες. Καλά το φωτοβολταϊκά, απαράδεκτες οι ανεμογεννήτριες που στήνονται στις βουνοκορφές» σημείωσε, προτείνοντας πλωτές ανεμογεννήτριες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.