Καταδικάζουν την επίθεση στη Μονή Πετράκη οι πολιτικοί – «Πρόκειται για μία αποτρόπαια πράξη»

Καταδικάζουν την επίθεση στη Μονή Πετράκη οι πολιτικοί – «Πρόκειται για μία αποτρόπαια πράξη»

Σάλο έχει προκαλέσει η επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη, που οδήγησε αρκετούς Μητροπολήτες στο νοσοκομείο, ενώ οι πολιτικοί φαίνεται να στέκονται στο πλευρό τους.

Αρχικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στον οποίο εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη.

Ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων της επίθεσης.

Κ.Σακελλαροπούλου: Αποτροπιασμός για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό

Με ανάρτηση στο twitter, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το πρωτοφανές περιστατικό στη Μονή Πετράκη.

«Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Μακαριώτατο, ο οποίος με ενημέρωσε για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και εύχομαι ταχεία ανάρρωση των θυμάτων».

Η κυρία Σακελλαροπούλου δεν θα παραστεί στην επετειακή εκδήλωση «Ύμνος εις την Ελευθερίαν», στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ν.Κεραμέως: Η επίθεση με βιτριόλι συνιστά αποτρόπαια πράξη

«Η επίθεση με βιτριόλι κατά Μητροπολιτών και άλλων συμπολιτών μας συνιστά αποτρόπαια πράξη», τόνισε μέσω των social media η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τους επτά μητροπολίτες που δέχθηκαν επίθεση με βιτριόλι από ιερέα στη Μονή Πετράκη.

«Εύχομαι ταχεία ανάρρωση και καλή επάνοδο στα καθήκοντά τους», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.