Σοκ: Επίθεση σε 7 Μητροπολίτες με βιτριόλι μέσα στην έδρα της Ιεράς Συνόδου – Δέκα τραυματίες

Σοκ: Επίθεση σε 7 Μητροπολίτες με βιτριόλι μέσα στην έδρα της Ιεράς Συνόδου – Δέκα τραυματίες

Μία απίστευτη επίθεση με καυστικό υγρό δέχθηκαν αρχιερείς στη Μονή Πετράκη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας:

«Στο ΓΝΑ «Λαϊκό» διακομίστηκαν νωρίτερα απόψε από τη Μονή Πετράκη, με μέριμνα του ΕΚΑΒ, 6 Μητροπολίτες και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.
Αυτή την ώρα έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση.
Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση.
Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο».

Όπως αναφέρεται ένας ιερέας για τον οποίο είχε προγραμματιστεί συνοδικό δικαστήριο, φέρεται να επιτέθηκε με καυστικό υγρό εναντίον έξι αρχιερέων.

Ο ιερέας φέρεται να καθαιρέθηκε και κατά την εκφώνηση της υπόθεσης επιτέθηκε με το καυστικό υγρό εναντίον των αρχιερέων για να συλληφθεί μετά από λίγο ενώ προσπαθούσε να διαφύγει.

Και οι επτά Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου έχουν διακομισθεί με εγκαύματα στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Στο Συνοδικό δικαστήριο μετέχουν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Κασσανδρείας και Ζακύνθου.

Ο ιερέας φέρεται να μπήκε στην αίθουσα όπου πραγματοποιείτο το δικαστήριο και επιτέθηκε με το καυστικό υγρό εναντίον των αρχιερέων, ενώ συνελήφθη στην προσπάθειά του να διαφύγει από το σημείο.

Αυτή την ώρα γίνεται μια μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιος συνεργός του.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχει οδηγηθεί ο 37χρονος ιερέας. Είχε ένα μπουκαλάκι με βιτριόλι στην τσέπη του και δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό. Είχε καθαιρεθεί και το δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την ποινή καθαίρεσης.

Αρχικά και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ τρεις εξ αυτών έχουν πιο σοβαρά τραύματα -κυρίως στα χέρια και το πρόσωπο- και διακομίζονται στην ειδική Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εξ αυτών είναι ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος με εγκαύματα στο πρόσωπο και στο μάτι και ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος ο οποίος κινδύνευε να χάσει το μάτι του και έχει μεταφερθεί στην οφθαλμολογική κλινική του “Γεννηματάς” πλέον εκτός κινδύνου.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Τραυματίες είναι επίσης οι Μητροπολίτες Δρυινουπόλεως, Γουμενίσσης, Γλυφάδας, Κασσανδρείας και Ζακύνθου. O τελευταίος έχει τραυματιστεί στο αυτί και είναι εκτός κινδύνου.

Ο πιο σοβαρά τραυματισμένος φέρεται να είναι ο γραμματέας της Επιτροπής του Δικαστηρίου Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σωμαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας- δράστης ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών!

Από την επίθεση τραυματίας είναι και ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη. Ο δράστης έριξε δύο μπουκαλάκια καυστικό υγρό στα θύματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο δικηγόροι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.