Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συζήτηση στο πάρκο του Λευκού Πύργου με εκπροσώπους αυτοδιοικητικών και τοπικών σχημάτων ανέφερε ότι η “πράσινη” μετάβαση που αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλει σε κίνδυνο την ποιότητα ζωής.

“Αυτό το πράσινο πλυντήριο των πιο πανβρώμικων πρακτικών είναι η μεγαλύτερη απειλή” πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ακόμη και η δέσμευση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για το “Green Deal” “ξεχάστηκε” και “πλέον, μετά την πανδημία, μιλούν μόνο για το Ταμείο Ανάκαμψης” του οποίου, όπως είπε, οι πόροι θα κατευθυνθούν στην πλειοψηφία τους σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, κάποιες από τις οποίες, προφασιζόμενες την “πράσινη” ανάπτυξη, καταστρέφουν το περιβάλλον και πρόσθεσε:

“Να μην αφήνουμε την μαύρη προπαγάνδα τους να το βαφτίζει αυτό, μέσα από ένα πράσινο πλυντήριο, πράσινη μετάβαση”.

Ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι ο όρος ΣΔΙΤ που χρησιμοποιείται για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού “χαϊδεύει τα αυτιά”, αλλά το πραγματικό νόημα είναι ότι “το δημόσιο εγγυάται τα κέρδη του ιδιωτικού” , λέγοντας χαρακτηριστικά: “Το δημόσιο τους δίνει την άδεια να καταστρέψουν το περιβάλλον και μετά εγγυάται τα κέρδη τους”.

Στη συζήτηση τέθηκαν από εκπροσώπους των κινημάτων αιτήματα ενάντια στην παραχώρηση προς αξιοποίηση από ιδιώτη μέρος του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς και στο σχέδιο βιομηχανικής καύσης απορριμμάτων, ενώ συζητήθηκαν επίσης και περιβαλλοντικά προβλήματα της λεκάνης του Λαγκαδά, θέματα πολιτισμού, κ.α.

Παραβρέθηκαν, επίσης, στη συζήτηση η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΜεΡΑ25 Κωνσταντία Αδάμου, στελέχη, μέλη και φίλοι του κόμματος κ.α.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!