ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Γεωργιάδης: «Θα μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά ένα περαιτέρω 1% το 2024»

«Μου ζητούν να εγκρίνω την εργασία ανθρώπων από τρίτες χώρες»

Α.Γεωργιάδης: «Θα μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά ένα περαιτέρω 1% το 2024»

Για περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% από τις αρχές του 2024, αλλά τον περιορισμό τους ακόμη περισσότερο στο μέλλον, μίλησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα του συνεδρίου του Economist «The Third Thessaloniki Metropolitan Summit», που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Σημείωσε, δε, ότι στην παρούσα περίοδο, η ελληνική αγορά εργασίας βρίσκεται σε σταθερό σημείο, με το ποσοστό ανεργίας στο 10,8%, «την καλύτερη απόδοση των τελευταίων 15 χρόνων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ωστόσο, ενώ το ποσοστό είναι πάνω του 10%, αυτό που είναι παράδοξο είναι όλοι όσοι έρχονται στο γραφείο μου, μου ζητούν να εγκρίνω την εργασία ανθρώπων από τρίτες χώρες.

Είναι παράδοξο και παράξενο, που έχουμε τόση ζήτηση για εισαγόμενο προσωπικό.

Γι’ αυτό, η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση και πέρασε από τη Βουλή ένα νομοσχέδιο μεταρρυθμιστικό με μια πιο φιλελεύθερη κατεύθυνση, που δίνει την ευκαιρία στους εργαζόμενους να εργάζονται με πιο ευέλικτο τρόπο και με πιο υψηλές απολαβές», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις με ταχύτερο ρυθμό, ώστε να αυξήσουμε περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπογραμμίζοντας τη μεγάλη έλλειψη ανειδίκευτου προσωπικού που υπάρχει και στην Ελλάδα, όπως στην Ισπανία και την Ιταλία, αλλά και τις βόρειες χώρες, ο υπουργός Εργασίας και Πρόνοιας ανέφερε ότι την περίοδο από το 1990 έως και πριν από δύο χρόνια, στη χώρα μας έρχονταν για εργασία 600.000 άτομα από την Αλβανία και «περισσότεροι από 200.000 απ’ αυτούς έφυγαν από εδώ και κατευθύνθηκαν στην Ιταλία και την Ισπανία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.