ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια «ωραία ατμόσφαιρα» στο ΠΑΣΟΚ...

Α.Τσίπρας από Αργοστόλι: «Μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάμε σε δεύτερες και τρίτες εκλογές»

«Το πρόβλημά του κ. Μητσοτάκη δεν είναι αν θα μπει ο Κασιδιάρης στη Βουλή»

Α.Τσίπρας από Αργοστόλι: «Μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάμε σε δεύτερες και τρίτες εκλογές»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κεφαλονιά, περιόδευσε σήμερα στην κεντρική αγορά του Αργοστολίου, και κατά τη διάρκεια δηλώσεών του τόνισε μεταξύ άλλων πως «μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάμε σε δεύτερες και τρίτες εκλογές».

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με καταστηματάρχες, πολίτες, εργαζόμενους και συνταξιούχους για προβλήματα της καθημερινότητας και στη συνέχει απηύθυνε ανοιχτή ομιλία στους συγκεντρωμένους πολίτες.

«Δικαιοσύνη μάθετε οι ενοικούντες επί της γης». Με αυτές τις επτά λέξεις που ακούγονται στις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα θέλησε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κεφαλονιά να τονίσει την διαχρονικότητα του αιτήματος των πολιτών για την Δικαιοσύνη.

Αν πρόκειται να ψηφίσετε το κόμμα «Έλληνες» του Η.Κασιδιάρη και απαγορευθεί η συμμετοχή του στις εκλογές, θα ψηφίζατε ΣΥΡΙΖΑ για να «τιμωρήσετε» την κυβέρνηση;

  • Ναι (23%, 4.118 Votes)
  • Όχι (66%, 11.893 Votes)
  • Ίσως ναι (5%, 816 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 133 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (6%, 1.033 Votes)

Σύνολο ψήφων: 17.993

Loading ... Loading ...

«2.000 χρόνια μετά και πόσο επίκαιρος είναι ο στίχος που ακούγεται στις εκκλησιές. Αυτό ήταν το ζητούμενο τότε και είναι το ζητούμενο και σήμερα στη χώρα μας» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι βλέπουμε το 99% του παραγόμενου πλούτου να πηγαίνει στο 1% του πληθυσμού.

«Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Και οι ανισότητες να διευρύνονται δραματικά σημαντικά τα 4 τελευταία χρόνια» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Την ίδια στιγμή, όπως είπε, «βλέπουμε τη σημαντική πλειοψηφία των νοικοκυριών να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τους λογαριασμούς, την ακριβότερη βενζίνη και τον εφιάλτη του σούπερ μάρκετ και οι 15 μεγάλες επιχειρήσεις να έχουν ρεκόρ κερδοφορίας με κέρδη άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Την ίδια ώρα, το 96 % των επιχειρήσεων να μην μπορεί να πλησιάσει την τράπεζα και το 4% να δανείζεται και να ξαναδανείζεται και τα πρώτα εκατομμύρια του ταμείου ανάκαμψης να πηγαίνουν σε επιχειρήσεις μετρημένες στα δάκτυλα των δύο χεριών».

Μιλώντας στους κατοίκους του Αργοστολίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τοπικό βουλευτή της ΝΔ κ. Καππάτο.

«Για 5 και 10 χιλιάδες ευρώ έρχονται τα κοράκια, τα οποία υπηρετεί και ο προκομένος βουλευτής σας της Κεφαλλονιάς, να πάρουν τα σπίτια των ανθρώπων και την ίδια στιγμή η ΝΔ έχει 400 εκατομμύρια ευρώ χρέη στις τράπεζες, αλλά κανείς δεν νοιάζεται γι΄αυτό. Αν σε λένε Παπαθανάση και είσαι υπουργός, μπορεί να έχεις 2 εκατ. ευρώ δάνειο, αλλά με ένα πενηντάρικο να καθαρίσεις. Πόσο πιο επίκαιρο είναι το μήνυμα της δικαιοσύνης» ανέφερε.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική και κατηγόρησε για υποκρισία τον Κυριάκο Μητσοτάκη που υποσχέθηκε καλύτερους μισθούς και οδήγησαν κυρίως την μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια.

«Υποσχέθηκαν καλύτερες δουλείες και δημιούργησαν εργασιακή ζούγκλα, κυρίως για τους νέους. Υποσχέθηκαν καλύτερες συντάξεις και πήραν 7 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους. Η μόνη αύξηση που είδαν ήταν αυτή που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017.

Υποσχέθηκαν ασφάλεια κι έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας στους πολίτες τόσο σε σχέση με την εγκληματικότητα όσο και με το κοινωνικό κράτος» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος ειδικά για την Κεφαλλονιά μίλησε για την υποβάθμιση του τομέα της υγείας στα 4 τελευταία χρόνια και για αντιμετώπιση των κατοίκων της ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Αναφερόμενος στο επιτελικό κράτος της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι τελικά κατέληξε να έχει να γίνει ένα κράτος ρουσφετιού, πελατειακών σχέσεων, απευθείας αναθέσεων και ένα κράτος που φοβίζει τους πολίτες.

«Δείτε τι έκαναν με την εκτός σχεδίου δόμηση, που έφεραν νομοσχέδιο να προωθήσει την μικρή ιδιοκτησία σε λίγα χέρια και τώρα που προεκλογικά δεν μπορούν να το προχωρήσουν το παγώνουν».

Κατηγόρησε την ΝΔ για μέγιστη υποκρισία: «Τους βλέπουμε δήθεν αυτές τις ήμερες ότι νοιάζονται για τους αδύναμους, ότι νοιάζονται για τη μεσαία τάξη”. “Τέσσερα χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση τι έκαναν;» αναρωτήθηκε.

Η μέγιστη υποκρισία όμως της ΝΔ, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «είναι να μας λέει ότι τάχα νοιάζεται που θα μπει η ακροδεξιά στην Βουλή, την ώρα που έχει δίπλα του τον Βορίδη, τον Άδωνι και τον Πλεύρη».

«Τρία χρόνια άφηνε τον Κασιδιάρη να κάνει προεκλογικό αγώνα μέσα από την φυλακή. Δεν τον ένοιαζε. Και τώρα που βλέπει ότι μέσα από την πολιτική του διεύρυνε τις ανισότητες και μέσα από την ατζέντα που προώθησε την ατζέντα της ακροδεξιάς, φράχτες, μετανάστες, πατριδοκαπηλεία, βλέπει να γιγαντώνεται το μόρφωμα της ακροδεξιάς που νομίζαμε ότι είχαμε ξεμπερδέψει» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι «το πρόβλημά του κ. Μητσοτάκη δεν είναι αν θα μπει ο Κασιδιάρης στη Βουλή. Το πρόβλημά του είναι να μη υπάρχει άλλος υποδοχέας αυτής της ακροδεξιάς ψήφου που ήθελε να είχε μόνο αυτός. Διότι πήρε τα διαπιστευτήρια με τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία που δήθεν εμείς την πουλήσαμε» σημείωσε και υπογράμμισε ότι «αντί να νομοθετήσει όπως του είπε ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούμαστε σήμερα σε μια τρομακτική θεσμική ακροβασία η οποία κάνει τον Κασιδιάρη μάγκα. Κάνει την ακροδεξιά κεντρικό θέμα της πολιτικής συζήτησης».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέχεια μίλησε με έμφαση για τις καταγγελίες του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και την πρόταση δωροδοκίας από ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα, καλώντας τον πρωθυπουργό να δώσει άμεσα απαντήσεις.

«Λέει ο επικεφαλής του Α’ τμήματος του Αρείου Πάγου ότι ο κύριος Γεραπετρίτης και ότι ακόμη ένας ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας επιχείρησαν να τον δωροδοκήσουν. Οφείλει να απαντήσει ο Μητσοτάκης. Ποιος είναι αυτός ο ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας που επιχείρησε να δωροδοκήσει δικαστή; Ποιος είναι αυτός;» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας επανέφερε και το σκάνδαλο των υποκλοπών λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας έχει καταρρακώσει κάθε έννοια του Συντάγματος: «Μόνο το μισό πολιτικό σύστημα παρακολουθούσε, μόνο τους πολιτικούς του αντιπάλους παρακολουθούσε, τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολουθούσε, το μισό υπουργικό του συμβούλιο».

«Αλλά όλα αυτά δεν τα έκανε για κακό, τα έκανε από χόμπι» είπε στην συνέχεια ειρωνικά και πρόσθεσε «κάθε άνθρωπος έχει ένα χόμπι. Άλλοι πάνε για ψάρεμα, άλλοι κάνουν αθλητισμό, ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να κάθεται στο γραφείο του να παρακολουθεί τους αντιπάλους του».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει οδηγήσει την δημόσια ζωή του τόπου στον βούρκο: «Στον βούρκο των παρακολουθήσεων, της χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, της καταστρατήγησης κάθε έννοιας του Συντάγματος».

Για τις πρόσφατες καταγγελίες του κ. Τζανερρίκου, πρόσθεσε ότι «κανονικά θα έπρεπε να είχε επιληφθεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διότι εδώ μιλάμε για κακουργηματική πράξη» και άφησε αιχμές για τον κ. Ντογιάκο λέγοντας ότι στην υπόθεση των υποκλοπών.

«Αντί να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη αυτούς που έκαναν τις παρακολουθήσεις, έσπευδε να δημιουργήσει τείχος σε αυτούς που αποκάλυπταν την αλήθεια».

«Δικαιοσύνη μάθετε’ λένε οι γραφές, ‘γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές’ επίσης λένε οι γραφές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θέλουμε και περιμένουμε είναι τη Δικαιοσύνη να την αποκαταστήσει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.