ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αδιανόητο: Πουλάνε τον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με απαίτηση των δανειστών

Να πάρουν θέση οι υποψήφιοι δήμαρχοι – Μόνο ο Στέργιος Καλόγηρος έχει ξεκαθαρίσει την θέση του κατά της πώλησης

Αδιανόητο: Πουλάνε τον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με απαίτηση των δανειστών

Κάποιοι με αδιαφανείς διαδικασίες φαίνεται πως επιχειρούν να ακυρώσουν το όραμα των Θεσσαλονικέων για ανάπλαση του χώρου των 300 στρεμμάτων της ΔΕΘ και αντ’ αυτού να μεταφερθεί η έκθεση κάπου στην… Σίνδο, όπως καταγγέλλει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέργιος Καλόγηρος.

Ο Στέργιος Καλογήρου είναι ο μόνος που ξεκαθάρισε την θέση του ενάντια στην πώληση (ξεπούλημα επί της ουσίας) αυτή και κάλεσε του συνυποψηφίους του να λάβουν και αυτοί «καθαρή» θέση είτε υπέρ είτε κατά.

Ο ίδιος είναι υπέρ της παραμονής της ΔΕΘ στον φυσικό της χώρο και να προχωρήσει η ανάπλαση που είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το 2021.

Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη τοποθέτηση από το νυν δήμαρχο, Κ.Ζέρβα και άλλους υποψήφιους δημάρχους όπως οι Σ.Πέγκας και Σ.Αγγελούδης, οι οποίοι με την σιωπή τους δείχνουν πως επικροτούν την πώληση του χώρου της ΔΕΘ και την μεταφορά της στην Σίνδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αντιδρούν όλοι οι φορείς ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως κατά του σχεδίου αυτού, τάσσεται και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο νυν χώρος της έκθεσης θα παραδοθεί σε… ιδιώτες με το πρόσχημα πως είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που περιλαμβάνεται στο ΤΑΙΠΕΔ και πρέπει να «αξιοποιηθεί», δηλαδή ότι πρόκειται για απαίτηση των δανειστών.

Αν μεταφερθεί η ΔΕΘ στη Σίνδο θα είναι μία οικονομική καταστροφή άνευ προηγουμένου για τη συμπρωτεύουσα αφού η νέα τοποθεσία είναι εκ προοιμίου δυσπρόσιτη καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς συνδέσεις με ΜΜΜ, που σημαίνει πως θα υπάρχει μεγάλη δυσκολία για στη μετακίνηση των δυνητικών επισκεπτών.

Πέραν αυτού υπάρχει και το ζήτημα της παράδοσης. Ο κόσμος έχει συνδέσει τη ΔΕΘ με τη συγκεκριμένη περιοχή καθώς από εκεί έχει πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα της πόλης (από τον Λευκό Πύργο και τη Ροτόντα, μέχρι και τα Λαδάδικα), όπου αμέσως μετά θα συνεχίσει την περιήγησή του.

Η πόλη λόγω της ΔΕΘ δέχεται έναν πολύ μεγάλο όγκο επισκεπτών και είναι ένα ετήσιο οικονομικό γεγονός που αποφέρει σημαντικά έσοδα στην πόλη.

Αν οι πολίτες δεν μπορούν να μετακινούνται με ευκολία στους προορισμούς που θέλουν τότε δε θα έρχονται στην πόλη και αυτό από μόνο του είναι καταστροφή.

Φυσικά, εάν το οικόπεδο της ΔΕΘ δοθεί προς «αξιοποίηση», αυτό σημαίνει πως από ανάπλαση θα οδεύσει προς… χτίσιμο.

Ο Στέργιος Καλόγηρος εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου:

«Σχετικά με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για εγκατάλειψη από πλευράς της Κυβέρνησης του σχεδίου ανάπλασης της ΔΕΘ και την πρόθεσή της για να πουλήσει το μεγαλύτερο εκθεσιακός φορέα της χώρας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέργιος Καλόγηρος έκανε την εξής δήλωση:

“Λέμε ξεκάθαρα όχι στην ιδιωτικοποίηση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Ενός τοπόσημου για την πόλη και ενός χώρου 300 στρεμμάτων που ανήκει αναμφισβήτητα στους Θεσσαλονικείς.

Όσοι πιστεύουν ότι η ΔΕΘ είναι προς πώληση θα μας βρουν δυναμικά μπροστά τους.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης ζητούν να γίνει πράξη η ανάπλαση, που θα σημαίνει βελτίωση του κέντρου της πόλης και αναβάθμιση όλης της περιοχής και για την οποία έχουν συμφωνήσει 4 κυβερνήσεις και όλοι οι φορείς της πόλης.

Καλώ τους δύο υποψήφιος δημάρχους τον κύριο Κώστα Ζέρβα και τον κύριο Στέλιο Αγγελούδη να τοποθετηθούν δημοσίως εάν είναι υπέρ ή κατά της ιδιωτικοποίησης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 

Εάν τοποθετηθούν κατά της ιδιωτικοποίησης τότε θα διαψεύσουν όλες τις φήμες που θέλουν τους δύο παραπάνω υποψήφιους να εξυπηρετούν τον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο”».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.