ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

ΑΚΚΕΛ: Οι ΗΠΑ όχι μόνο θα δώσουν F-16 στην Τουρκία, αμφισβητούν και την Ελληνική κυριαρχία 30 νησιών

«Η έκθεση του Κογκρέσου αμφισβητεί την κυριότητα 30 κατοικημένων νησιών της Ελλάδας και τις περισσότερες βραχονησίδες»

ΑΚΚΕΛ: Οι ΗΠΑ όχι μόνο θα δώσουν F-16 στην Τουρκία, αμφισβητούν και την Ελληνική κυριαρχία 30 νησιών

Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία και την ευθυγράμμιση των ΗΠΑ στις τουρκικές διεκδικήσεις για τα νησιά του Αιγαίου:

Οι φίλοι μας οι Αμερικανοί στην ετήσια έκθεση του Κογκρέσου όχι μόνο συμφωνούν στο να δοθούν στην Τουρκία αναβαθμισμένα F-16 με τον όρο να μην επιχειρούν πάνω από νατοϊκό έδαφος (σημειωτέον εκτός της Κρήτης το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί κανένα άλλο νησί νατοϊκό έδαφος).

Το χειρότερο όμως είναι ότι η έκθεση του Κογκρέσου αμφισβητεί την κυριότητα 30 κατοικημένων νησιών της Ελλάδας και τις περισσότερες βραχονησίδες, με αυτό τον τρόπο αμφισβητεί κάθε παραβίαση εναέριου χώρου από πλευράς Τουρκίας. Η αμφισβήτηση αυτή της κυριότητας των νησιών θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα σε όποιο διεθνές δικαστήριο που θα μπορεί να μας σύρει η Άγκυρα.

Επικίνδυνα περίεργο είναι το γιατί η Ελληνική κυβέρνηση δεν κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα για εξηγήσεις και να προβεί σε επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας. Ακόμη πιο περίεργη η σιωπή των κοινοβουλευτικών αλλά και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αυτή είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας της κλίκας των Μητσοτάκηδων; Το πόσο φίλοι μας είναι οι Αμερικανοί, οι Έλληνες το έχουν ζήσει στο πετσί τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.