Το ΑΚΚΕΛ «βγάζει το καπέλο» στους Πομάκους που έστειλαν στον «αγύριστο» τον Τσαβούσογλου

Το ΑΚΚΕΛ «βγάζει το καπέλο» στους Πομάκους που έστειλαν στον «αγύριστο» τον Τσαβούσογλου

Παράδειγμα προς μίμηση είναι η στάση των Πομάκων και των συλλόγων τους (Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων, Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης κλπ) απέναντι στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτηρίζοντάς τον ανεπιθύμητο και ότι οι απόγονοι των Αγριάνων του Μεγάλου Αλέξανδρου δεν τον θέλουν να τους επισκεφθεί γράφοντας, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά «Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΑ ΗΡΩΪΚΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ».

Το ΑΚΚΕΛ χαιρετίζει τη στάση των Πομάκων αδελφών μας. Ακόμη μια φορά οι αδελφοί μας Πομάκοι της Θράκης έκαναν όλη την Ελλάδα υπερήφανη. Ακόμη μια φορά έδειξαν το πατριωτικό τους φρόνημα και την υπερηφάνεια που τους διακρίνει. Για πρώτη φορά Υπουργός Εξωτερικών χώρας αλλάζει το πρόγραμμα του φοβούμενος μια επιστολή του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, των Πομάκων Ξάνθης κλπ. Την ώρα που οι εθνομηδενιστές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κάνουν καπάκια (έννοια κατά την επανάσταση του 21 που σημαίνει αλισβερίσι) οι Πομάκοι μόνοι τους γενναία, την θλιβερή μέρα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης απάντησαν όπως θα απαντούσαν όλοι οι ήρωες της Ελληνικής ιστορίας. Γνήσιοι απόγονοι των Αγριάνων του Μεγάλου Αλέξανδρου. Μας κάνετε περήφανους.

Για αρκετά χρόνια το ΑΚΚΕΛ συνομιλεί με Πομάκους για να τονώσει το μαχητικό τους φρόνημα και να παρουσιάσει την βαρβαρότητα του τουρκικού καθεστώτος και με την προαναφερθείσα στάση τους αισθανόμαστε δικαίωση.

Το ΑΚΚΕΛ ως το μοναδικό πολιτικό κόμμα με έδρα του την Θράκη είναι άκρως ευαισθητοποιημένο για εθνικά ζητήματα στην ευαίσθητη αυτή περιοχή. Από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα δεν σταμάτησε να αγωνίζεται κατά των τουρκικών βλέψεων στην Θράκη, ενώ τρεις φορές έχει ζητήσει από τον Άρειο Πάγο να κηρύξει παράνομη τη λειτουργία του υποκινούμενου από την Τουρκία δήθεν μειονοτικού κόμματος DEB/ΚΙΕΦ αλλά και την απομάκρυνση του πρακτόρικου προξενείου Κομοτηνής μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Οι Πομάκοι, φύλλο Θρακικό, που προϋπήρχε στην περιοχή πολλές χιλιάδες χρόνια πριν την εισβολή των Τούρκων στον Ελλαδικό χώρο αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας.

Οι βίαιοι εξισλαμισμοί τους καθώς και οι ύποπτα βλακώδεις επί χρόνια πολιτικές της Ελλάδας, αλλά και ο βρώμικος ρόλος του τουρκικού προξενείου για ένα διάστημα οδήγησαν αρκετούς Πομάκους στην αγκαλιά της Τουρκίας. Σήμερα τα παιδιά των Πομάκων σπουδάζουν, διαβάζουν, ψάχνουν και ανακαλύπτουν την ένδοξη ιστορία τους που είναι άρρηκτα δεμένη με την Θράκη και την Ελλάδα και όχι μόνο δεν έχει ουδεμία σχέση με την Τουρκία , αλλά αντίθετα η Τουρκία έχει διαπράξει γενοκτονία και άπειρα εγκλήματος εναντίον τους. Αυτός είναι και ο λόγος που απαντάνε στον Τσαβούσογλου πως θα δεχόταν επίσκεψη του στα Πομακοχώρια μόνο για να ζητήσει συγγνώμη.

Το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ήταν είναι και θα είναι στο πλευρό των αδελφών Πομάκων, με τους οποίους είμαστε σε διαρκή επαφή. Το ΑΚΚΕΛ είναι κόμμα με έδρα την πιο ευαίσθητη περιοχή της Ελλάδας, της Θράκης. Δεν θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα της Θράκης που συνεπάγονται με την εθνική κυριαρχία της χώρας, αυτός ήταν και ο λόγος που από την αρχή ταχθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις κατά της πολιτικής Μηταράκη που στόχο έχουν την ισλαμοποίηση της περιοχής με την δημιουργία υπερδομών στον Έβρο.

Εμείς συνεχίζουμε να φυλάμε Θερμοπύλες και όσο είναι στο πλευρό μας οι απόγονοι των Αγριάνων, των καλύτερων πολεμιστών του Μεγάλου Αλέξανδρου, δεν μας φοβίζει απολύτως τίποτα !!!

Ο Μελβέτ Τσαβούσογλου με το που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα υπέπεσε σε ατόπημα και παραβίαση της συνθήκης της Λωζάννης δηλώνοντας ότι έρχεται: «Στην Ελλάδα για να συναντηθώ με μέλη της “τουρκικής” μειονότητας στη Δυτική Θράκη και για να συζητήσουμε θέματα διμερών σχέσεων».

Στην Ελλάδα με την συμφωνία της Λωζάνης δεν υπάρχει Τουρκική μειονότητα αλλά μόνο θρησκευτική. Σκάβοντας τον λάκκο των άλλων η Τουρκία ανοίγει τον δικό της, μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για Κουρδική μειονότητα στην Τουρκία ;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.