Ντόναλντ, οι βόρειες ΗΠΑ λέγονται «Καναδάς» και οι νότιες «Μεξικό»! Just do it!

Ν.Μαραντζίδης: «Αν όχι με τον Τσίπρα, με ποιον;» – Τι είπε για την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού

Με μια φράση, ο Μαραντζίδης ξαναφέρνει τον Τσίπρα στο πολιτικό κάδρο

Ν.Μαραντζίδης: «Αν όχι με τον Τσίπρα, με ποιον;» – Τι είπε για την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού

Η συζήτηση για το πολιτικό μέλλον του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται πως δεν έχει κλείσει οριστικά. Ο Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής Πολιτικής και Κοινωνικών Ταυτοτήτων στο ΠΑΜΑΚ και υπεύθυνος του Αρχείου στο νέο Ινστιτούτο «Αλέξης Τσίπρας», άναψε σήμερα νέα «φλόγα» γύρω από το ενδεχόμενο επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού, αφήνοντας ανοιχτό το ερώτημα αν η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να έχει ανάγκη την παρουσία του στην πρώτη γραμμή.

Ο κ. Μαραντζίδης υπογράμμισε πως διατηρεί «προσωπική σχέση εκτίμησης και φιλίας» με τον Αλέξη Τσίπρα. «Στη σημερινή πολιτική πραγματικότητα της Κεντροαριστεράς, αν όχι με τον Αλέξη Τσίπρα, με ποιον;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, προκαλώντας νέο κύμα συζητήσεων.

Ο καθηγητής ξεκαθάρισε πως το Ινστιτούτο «Αλέξης Τσίπρας» δεν αποτελεί πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα, αλλά ένα προοδευτικό think tank με στόχο την παραγωγή ιδεών και πολιτικών προτάσεων.

«Δεν πρόκειται για κόμμα. Το Ινστιτούτο έχει στόχο να οργανώσει ένα προσβάσιμο αρχείο πρωθυπουργού, πολύτιμο για τους ερευνητές της σύγχρονης ιστορίας», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις φήμες περί πολιτικής επανόδου του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Μαραντζίδης τόνισε ότι «ο χρόνος στην πολιτική δεν μετριέται με τον χρόνο της ζωής μας».

Όπως είπε, το ουσιαστικό ερώτημα δεν είναι αν «δύο χρόνια είναι πολλά ή λίγα», αλλά αν «η κοινωνία έχει ανάγκη την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη γραμμή».

Κλείνοντας, σχολίασε ότι η στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνουν έτοιμοι να τον ακολουθήσουν «ούτε βοηθάει, ούτε εμποδίζει» τον ίδιο, θυμίζοντας ιστορικά παραδείγματα πολιτικών ηγετών όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που επανήλθαν με νέες πολιτικές πρωτοβουλίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.