ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Aν είναι δυνατόν: Η Δικαιοσύνη αποφάσισε να ερευνήσει σπίτια & εταιρείες… 9 μήνες μετά τις πρώτες καταγγελίες για τις υποκλοπές!

Αφού δόθηκε άπλετος χρόνος για να εξαφανιστούν στοιχεία

Aν είναι δυνατόν: Η Δικαιοσύνη αποφάσισε να ερευνήσει σπίτια & εταιρείες… 9 μήνες μετά τις πρώτες καταγγελίες για τις υποκλοπές!

Εννέα μήνες μετά τις πρώτες καταγγελίες και αφού το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και έχει διασύρει τη χώρα σε διεθνές επίπεδο, σήμερα ξεκίνησαν έρευνες σε σπίτια και εταιρείες που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό του Predator.

Το απλοϊκό ερώτημα που προκύπτει φυσικά είναι τι περιμένουν να βρουν μετά από τόσους μήνες;

Εννέα μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου είναι αφελές να περιμένει κανείς ότι θα βρεθούν στοιχεία στα σπίτια ή στις εγκαταστάσεις των εταιρειών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Υπήρχε άπλετος χρόνος για να εξαφανιστούν τα όποια ίχνη.

Η παρέμβαση αυτή μοιάζει περισσότερο με μεταχρονολογημένο σόου κυριολεκτικά για τα μάτια του κόσμου, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς και την συσκότιση που επέβαλε με το απόρρητο η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και συνεχίζει να την επιβάλει.

Η εντολή προς την αστυνομία για τις έρευνες σύμφωνα με την ίδια πηγή, δόθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών, που χειρίζεται την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Συγκεκριμένα οι εισαγγελείς απέστειλαν αίτημα προς την ΕΥΠ με το οποίο ζητούν να επιβεβαιώσει ή όχι την παρακολούθηση πολιτικών, στρατιωτικών και άλλων προσώπων που περιλαμβάνονται σε λίστες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι δύο εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση -Αγγελική Τριανταφύλλου και Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος- στην εντολή προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμπεριέλαβαν εφόδους, μεταξύ άλλων εταιριών, και στην Intellexa, η οποία εμπορεύεται το λογισμικό Predator, αλλά και στην Krikel η οποία φαίνεται να έχει άμεση σύνδεση με την πρώτη αναφερόμενη εταιρία.

Οι υπόλοιποι έλεγχοι που οργανώθηκαν από τους δύο εισαγγελείς και φαίνεται να αφορούν εταιρίες και πρόσωπα που επίσης συνδέονται είτε απευθείας με τις δύο βασικές εταιρίες είτε μέσω φυσικών ή νομικών προσώπων, όπως για παράδειγμα περιπτώσεις που εμφανίζεται κοινή έδρα ή κοινά πρόσωπα στη μετοχική τους σύνθεσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Απρίλιο είχε αποκαλυφθεί ότι το κινητό του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από το παράνομο και κακόβουλο λογισμικό του Predator και από τότε έχουν παρέλθει 9 μήνες.

To pronews.gr είχε από την αρχή επισημάνει πως το κυριότερο χαρακτηριστικό της δυσώδους αυτής υπόθεσης είναι η πλήρης απροθυμία της Δικαιοσύνης η οποία κατά τα άλλα είναι ανεξάρτητη να διερευνήσει τα αυτονόητα:

Ούτε όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο δε διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση ενώ αντίθετα διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί πώς διέρρευσαν οι παρακολουθήσεις!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα και για την λίστα Βαξεβάνη  αντί να διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς την κατεύθυνση της ανακάλυψης των ενόχων του κακουργήματος των υποκλοπών διατάχθηκε έρευνα για να διακριβωθεί πως η λίστα περιήλθε στα χέρια της εφημερίδας (Documento) και του δημοσιογράφου τον οποίο καλούν να φέρει αποδείξεις ότι αυτά που δημοσιοποίησε είναι αλήθεια!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.