ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αναταραχή στο ΥΠΟΙΚ μετά τη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να επανέλθουν οι συντάξεις των δικαστικών στα προ του 2012 επίπεδα

Άρχισαν οι «διαρροές» από το ΥΠΟΙΚ πως δεν θα εφαρμοστεί η απόφαση καθολικά

Αναταραχή στο ΥΠΟΙΚ μετά τη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να επανέλθουν οι συντάξεις των δικαστικών στα προ του 2012 επίπεδα

To YΠΟΙΚ επιχειρεί να «μαζέψει» την απόφαση που δικαιώνει την προσφυγή του πρώην προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα, ο οποίος διεκδικούσε να επανυπολογιστεί η σύνταξή του χωρίς τις μνημονιακές περικοπές.  

Η απόφαση αυτή μπορεί να επιφέρει έως και 40% αυξήσεις στις συντάξεις των δικαστικών και πάρα πολύ μεγάλη αναταραχή στην κοινωνία η οποία θα θεωρήσει πως η Δικαιοσύνη «φροντίζει» τους δικούς της την στιγμή που οι συντάξεις των απλών πολιτών έγιναν «επιδόματα».

Διαρροές από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι η απόφαση αφορά μόνον εκείνους που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και ότι δεν θα ακολουθήσουν την παράδοση που θέλει το Δημόσιο να επεκτείνει σε όλους – είτε είχαν προσφύγει, είτε όχι – την ισχύ των δικαστικών αποφάσεων για συνταξιοδοτικά θέματα.

Αλλά σε αυτή την χώρα οι «διαρροές» δύσκολα γίνονται πιστευτές.

Υπενθυμίζεται ότι οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά πλειοψηφία αποφάνθηκαν (1330/2023) ότι είναι «μη νόμιμη και ακυρωτέα η σιωπηρή άρνηση της διοίκησης-Πολιτείας για επανακανονισμό της σύνταξης του πρώην προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα, που είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, διότι όφειλε η Διοίκηση- Πολιτεία να υπολογίσει τη σύνταξή του μη εφαρμόζοντας τις κριθείσες από το Μισθοδικείο ως αντισυνταγματικές τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4387/2016, αλλά τις προϊσχύσασες αυτών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.