ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τώρα ξεκινά το αληθινό ματσάκι στις ΗΠΑ...

Αναζωπυρώνεται η «πυρκαγιά» των υποκλοπών: Εμφανίζονται δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο – Κατάσταση «πολιορκίας» για τον ανιψιό Γ.Δημητριάδη

«Πύρινες» ανταποκρίσεις από θεωρούμενα ως φιλικά προς Κ.Μητσοτάκη ΜΜΕ

Αναζωπυρώνεται η «πυρκαγιά» των υποκλοπών: Εμφανίζονται δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο – Κατάσταση «πολιορκίας» για τον ανιψιό Γ.Δημητριάδη

Σωρεία δημοσιευμάτων έκαναν την εμφάνισή τους στον ξένο Τύπο και συγκεκριμένα στους Reporters United, Spiegel, Mediapart και Le Soir (τα οποία μαζί με την Eφ.Συν πραγματοποίησαν κοινή έρευνα), όπου επαναφέρουν στην επικαιρότητα την υπόθεση των υποκλοπών και εμπλέκουν άμεσα σε αυτήν, τον ανιψιό του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη, τον Γ.Δημητριάδη.

Μάλιστα ο Γ.Δημητριάδης εμφανίζεται σε κατάσταση «πολιορκίας» και από τα θεωρούμενα ως φιλικά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ΜΜΕ με «πύρινες» ανταποκρίσεις από τις Βρυξέλλες.

Οι ξένοι μιλούν για ελληνικό «Γουότεργκεϊτ». Το περίεργο είναι ότι μιλάνε τώρα για όλα αυτά, ενώ ήταν γνωστά από πέρσι τέτοια εποχή!

Όλα τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και σε κάποιο κοινό κέντρο παρακολουθήσεων ΕΥΠ και Predator.

Αναφέρουν λοιπόν τα δημοσιεύματα αυτά ότι τα κάτωθι πρόσωπα έλαβαν κακόβουλα μηνύματα στις 26 Ιανουαρίου 2021, την επομένη του Αγίου Γρηγορίου, από το κινητό τηλέφωνο του Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη και πανίσχυρου πολιτικού προσώπου καθώς ήταν τότε ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού:

1. Ελίνα Κυπραίου, υποδιευθύντρια του γραφείου του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή. (20:05:52)

2. Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώην επίτροπος Μετανάστευσης της Ε.Ε. (20:08:01)

3. Ευάγγελος Πιττερός, ιδιοκτήτης καφέ στο Κολωνάκι όπου συχνάζουν πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι. (20:13:18)

4. Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής. (20:15:18)

5. Σπύρος Καρανικόλας, πολιτευτής ΠΑΣΟΚ, πλέον Ν.Δ. (20:15:51)

6. Νίκος Παπαθανάσης, υφυπουργός Ανάπτυξης. Το τηλέφωνο, σύμφωνα με τον πάροχο, ανήκει στην εταιρεία Νίκος Παπαθανάσης και ΣΙΑ ΕΕ. (20:35:51)

7. Αντώνης Δελατόλας, εκδότης του «Ποντικιού». Το τηλέφωνο, σύμφωνα με τον πάροχο, ανήκει στην εταιρεία D.A. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (20:36:15).

8. Βασιλική Βλάχου, εισαγγελέας ΕΥΠ. (20:46:15)

9. Γεώργιος Πολίτης, διευθύνων σύμβουλος της Euroxx. Το τηλέφωνο, σύμφωνα με τον πάροχο, ανήκει στη Euroxx Χρηματιστηριακή. (20:46:37)

10. Μιχάλης Καραμαλάκης, αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Το τηλέφωνο, σύμφωνα με τον πάροχο, ανήκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. (20:53:58)

11. Γιώργος Πατεράκης, επιχειρηματίας, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Το τηλέφωνο, σύμφωνα με τον πάροχο, ανήκει στην εταιρεία MCI του κ. Πατεράκη. (20:54:22)

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα Παρασκευή (3/11) η ΕφΣυν:

«Στις αρχές του 2021, ο αριθμός του (τότε) πολιτικά υπεύθυνου για την ΕΥΠ και γενικού γραμματέα του τότε πρωθυπουργού χρησιμοποιήθηκε για να παραπλανήσει και να παγιδεύσει στόχους παρακολούθησης με το (παράνομο) Predator».

Τα μηνύματα παρουσιάζονταν ως απάντηση σε ευχές προς τον Γρηγόρη Δημητριάδη για την ονομαστική του εορτή.

«Σας ευχαριστώ θερμά για τις ευχές σας και αντεύχομαι τα καλύτερα!», ήταν το μήνυμα που έλαβαν τα έντεκα πρόσωπα-στόχοι, το οποίο είχε παράλληλα και ένα σύνδεσμο που θεωρητικά οδηγούσε σε κάρτα ευχαριστιών με το λίνκ www.thankyou.ewish.cards/gregory-card.

Τα μηνύματα έχουν αποσταλεί μέσω υπηρεσιών διαδικτύου και διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του αποστολέα υπήρξαν τροποποιημένα και ότι δεν αντιστοιχούν στον πραγματικό αποστολέα προκειμένου να παραπλανάται ο παραλήπτης.

«Δηλαδή, οι παραλήπτες των 11 κακόβουλων μηνυμάτων είδαν στην οθόνη τους τον αριθμό και το όνομα του κ. Δημητριάδη (εφόσον το είχαν αποθηκευμένο στις επαφές τους) θεωρώντας ότι το μήνυμα το έστελνε εκείνος, ενώ προερχόταν από μια υπηρεσία αποστολής SMS μέσω διαδικτύου», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως «μόνο ο Γρηγόρης Δημητριάδης θα μπορούσε να γνωρίζει ποιοι του είχανε στείλει ευχές μια μέρα νωρίτερα. Διαφορετικά και ο ίδιος ο κ. Δημητριάδης είχε τεθεί υπό παρακολούθηση κάτι που ο ίδιος δεν έχει καταγγείλει».

Οι συντάκτες του ρεπορτάζ απευθύνθηκαν στον πρωθυπουργό και ρώτησαν αν συμμετείχε στην αποστολή των μηνυμάτων Predator ή εάν είχε γνώση τους.

«Το γραφείο του μας απάντησε: “Η υπόθεση βρίσκεται στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και δεν έχουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο”. Ο κ. Μητσοτάκης δεν διαψεύδει ότι είχε γνώση των κακόβουλων μηνυμάτων», αναφέρει η ΕφΣυν.

Ο Δημητριάδης απαντά ότι δεν συμμετείχε στην αποστολή των sms.

Οι δημοσιογράφοι που πραγματοποίησαν σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του Γρηγόρη Δημητριάδη ότι δεν ήταν ο αποστολέας των κακόβουλων μηνυμάτων, κάνουν τρεις επισημάνσεις που αποτελούν και κρίσιμα ερωτήματα.

1. Πώς οι χειριστές του Predator γνώριζαν από ποια πρόσωπα είχε ενδεχομένως δεχτεί ευχές την προηγουμένη;

Μόνο αν ο κ. Δημητριάδης βρισκόταν υπό παρακολούθηση μέσω επισύνδεσης ή λογισμικού υποκλοπών, κάτι που δεν έχει μέχρι σήμερα αυτός καταγγείλει.

2. Σε αντίθετη περίπτωση ο ιθύνων νους του Predator θα διέτρεχε τον κίνδυνο να στείλει ευχαριστήρια μηνύματα σε παραλήπτες που δεν είχαν στείλει ευχές στον κ. Δημητριάδη και έτσι να κινήσει υποψίες.

3. Τα 11 πρόσωπα ή κάποια από αυτά που έλαβαν το ευχαριστήριο μήνυμα από τον άγνωστο δράστη στις 26 Ιανουαρίου είναι αρκετά πιθανό να απαντούσαν περαιτέρω σ’ αυτά τα μηνύματα.

Τότε ο κ. Δημητριάδης θα λάμβανε μηνύματα από κάποια από αυτά τα 11 πρόσωπα που θα του φαίνονταν ακατανόητα, γεγονός που θα έπρεπε να τον βάλει σε υποψίες. Όπως και τις μυστικές υπηρεσίες, των οποίων ήταν πολιτικά υπεύθυνος.

Τα 11 ευρήματα

1. Τα πρώτα 11 μηνύματα Predator, για τα οποία οι δικαστικές αρχές έχουν αποδείξεις, επιτέθηκαν σε στόχους (από τον πολιτικό, οικονομικό, δημοσιογραφικό, δικαστικό χώρο) κάνοντας τους 11 παραλήπτες τους να νομίζουν ότι δέχονται SMS από τον τηλεφωνικό αριθμό του Γρηγόρη Δημητριάδη.

2. Πρόκειται για κακόβουλα μηνύματα που φαίνεται να απαντούν σε ευχές προς τον κ. Δημητριάδη για τη γιορτή του την προηγούμενη μέρα. Τα μηνύματα συνοδεύονται από μια ηλεκτρονική ευχετήρια κάρτα (gregorys-card). Οποιος πάτησε το λινκ, μολύνθηκε.

3. Τα ευρήματα προέρχονται από την πολύμηνη έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔ). Ολα έχουν διαβιβαστεί στους εισαγγελείς, οι οποίοι τα ερευνούσαν, όταν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη τους ζήτησε να της διαβιβάσουν όλη τη δικογραφία και ανέθεσε την έρευνα της υπόθεσης σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

4. Δεν υπάρχει απόδειξη ότι τα μηνύματα τα έστειλε ο κ. Δημητριάδης. Τα μηνύματα στάλθηκαν μέσω μιας υπηρεσίας Web to SMS, ο χρήστης της οποίας ([email protected]) παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστος παρά τις προσπάθειες των εισαγγελέων.

5. Ο κ. Δημητριάδης απάντησε στα ερωτήματά μας με εξώδικο – το οποίο δημοσιεύουμε. Ο κ. Μητσοτάκης, ερωτώμενος αν είχε γνώση των μηνυμάτων, δεν σχολίασε ούτε διέψευσε.

6. Αμέσως μετά την επίθεση στους 11 στόχους, η Intellexa τετραπλασίασε τη χωρητικότητα των σέρβερ της στην Ελλάδα.

7. Το Predator έτρεξε σε πλήρη ισχύ για 11 μήνες. Μέχρι την ημέρα που CitizenLab και Meta δημοσίευσαν τις πρώτες εκθέσεις τους για το Predator (16.12.2021). Την ίδια μέρα, υπάλληλοι της Intellexa κατέβασαν τους σέρβερ τους και απέσυραν όλα τα μηχανήματά τους από data center στο Μαρούσι.

8. Ανάμεσα στους 11 στόχους ήταν η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου και ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης.

9. Εντοπίσαμε κι άλλα πρόσωπα ανάμεσα στους 88 στόχους που έχει ειδοποιήσει η ΑΠΔ. Πρόκειται για τουλάχιστον τέσσερις πράκτορες της ΕΥΠ, γεγονός που ενδεχομένως στοιχειοθετεί εναντίον των δραστών την κατηγορία της κατασκοπίας.

10. Ανάμεσα στους 88 στόχους είναι και ο τότε οικονομικός εισαγγελέας (υπεύθυνος για τις υποθέσεις διαφθοράς) Χρήστος Μπαρδάκης.

11. Η θεωρία του κοινού κέντρου επιβεβαιώνεται ξανά: Στόχος του Predator ήταν και ο γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Αριστείδης Αλεξόπουλος, για τον οποίο γνωρίζουμε ήδη πως παρακολουθήθηκε με επισύνδεση από την ΕΥΠ.

Γενικά η αίσθηση είναι ότι ο ανιψιός του πρωθυπουργού και πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου Γ.Δημητριάδης, «πολιορκείται» και μάλιστα από φίλια μέσα (από τις πλευρές Μαρινάκη και Αλαφούζου, των οποίων τα μέσα αναπαράγουν έντονα την έρευνα αυτή ), καθώς σήμερα το MEGA είχε «πύρινη» ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες κατά του Γ.Δημητριάδη αναλύοντας και δίνοντας έντονους χαρακτηρισμούς στα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που επανήλθαν μυστηριωδώς μετά από πολύ καιρό.

Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη για την υπόθεση των υποκλοπών πέρα από ένα σημείωμα δημοσιογράφου του ΔΟΛ , του Γ.Παπαχρήστου,  που φωτογράφιζε τον Γ.Δημητριάδη ως φυσικό εκτός από ηθικό αυτουργό με την αποστολή 11 sms τα οποία παγίδευσαν ισάριθμα κινητά, κάτι που βέβαια μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.