Ανδρουλάκης: Δεν πρόκειται να μοιράσουμε καρέκλες ούτε με τον Μητσοτάκη ούτε με τον Τσίπρα

Τι δήλωσε από την Λαμία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Ανδρουλάκης: Δεν πρόκειται να μοιράσουμε καρέκλες ούτε με τον Μητσοτάκη ούτε με τον Τσίπρα

Με ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους, ο Νίκος Ανδρουλάκης, έκανε από τη Λαμία κριτική, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, για τις θέσεις και τις επιλογές τους, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για «ακραίο ελιτισμό» όπως είπε, το δε ΣΥΡΙΖΑ για «ακραίο λαϊκισμό».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «σκίζει τα ιμάτιά του μήνες ολόκληρους ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όταν την ίδια στιγμή όλο το υπουργικό συμβούλιο διαρρέει στους δημοσιογράφους ότι πάμε σε εκλογές το φθινόπωρο». Διερωτήθηκε μάλιστα δημόσια «είναι αυτό μία υπεύθυνη κυβέρνηση; Είναι υπεύθυνη διακυβέρνηση;».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης, επαναλαμβάνοντας τον κεντρικό του στόχο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας και σημείωσε πως «κανένας διάλογος δεν έχει γίνει. Όλα είναι προϊόν ενός δήθεν επιτελικού κράτους που ουσιαστικά είναι ο φερετζές μιας συγκεντρωτικής διακυβέρνησης. Όλες οι αποφάσεις παίρνονται σε επίπεδο ενός στενού πυρήνα γύρω από τον πρωθυπουργό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς μία συζήτηση με την κοινωνία των πολιτών, με την αυτοδιοίκηση, με τα επιμελητήρια, με τους φορείς».

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει θέσεις και ότι «μοναδική του θέση είναι το όχι σε όλα», για να συμπληρώσει πώς «μιλάει στο όνομα των πολλών, χωρίς να έχει κανένα σχέδιο για να λύσει τα προβλήματα των πολλών απέναντι στις νεοφιλελεύθερες επιλογές της Νέας Δημοκρατίας για τους λίγους».

Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική, σημειώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας είχε την έμπνευση – και εδώ φαίνεται πόσο πιστεύει στην απλή αναλογική – να πει ότι με την απλή αναλογική, θα πρέπει το πρώτο κόμμα να εκλέξει και τον πρωθυπουργό, αλλά αυτό δεν αφορά το δεύτερο κόμμα, αλλά το τρίτο και το τέταρτο».

«Αν έχει τέτοια αγωνία ο κ. Τσίπρας να σώσει τον κ. Μητσοτάκη, καλό του ταξίδι. Θα αγωνιστούμε να είναι τρίτο κόμμα, για να κάνουν συγκυβέρνηση. Άλλωστε τι θα είναι για τον κ. Τσίπρα μία συγκυβέρνηση με τον κ. Μητσοτάκη; Μία αριστερή στροφή από την ακροδεξιά επιλογή του κ. Καμμένου στην δεξιά επιλογή του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Το έχει ξανακάνει με βαθιά αποτυχημένο τρόπο. Καλό του ταξίδι».

Μιλώντας για τα χαρακτηριστικά της απλής αναλογικής, σημείωσε πως «όποιος πραγματικά πιστεύει στην απλή αναλογική, δεν συζητά για καρέκλες και πρόσωπα. Δεν είναι ένα εκλογικό σύστημα που προωθεί τη διανομή εξουσίας και την αγωνία κάποιων να κρατήσουν σφιχτά στα χέρια τους την καρέκλα. Είναι ένα σύστημα που βάζει μπροστά τις ιδέες, τις θέσεις και τις απόψεις, που οδηγεί σε προγραμματικές συγκλίσεις ώστε να έχει ο τόπος ένα καλύτερο αύριο».

Ο κ. Ανδρουλάκης, και από τη Λαμία επανέλαβε την απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα με ποιον θα πάει το κόμμα του μετά τις εκλογές: Όπως σημείωσε καταχειροκροτούμενος, «η απάντηση είναι καθαρή: Θα πάμε με τις αξίες μας, με τις αρχές μας, με την κοινωνική δικαιοσύνη και με ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικό, που θα δίνει προοπτική σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες, δεν πρόκειται να μοιράσουμε καρέκλες, ούτε με τον Μητσοτάκη ούτε με τον Τσίπρα  και ας πάρουν καθαρό μήνυμα από δω από τη Λαμία…».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ανδρουλάκης στην ακρίβεια, σχολιάζοντας πως «φέτος είναι το πρώτο καλοκαίρι που εκατομμύρια Έλληνες νιώθουν ξένοι στον τόπο τους. Η ακρίβεια τους έχει κάνει να μην μπορούν να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές. Η ακρίβεια τους κάνει να κοιτούν κάθε μέρα το πορτοφόλι για να αγοράσουν βασικά αγαθά» όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Η κυβέρνηση δεν προχωρά κοινωνικά προγράμματα, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Την ίδια στιγμή που στην Ευρώπη ενισχύεται η κατοικία, στη χώρα μας δεν υπάρχουν τέτοια προγράμματα ή αν υπάρχουν είναι σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, παρατήρησε.

Ούτε μία σφαίρα δεν πρέπει να πουλάει η Ευρώπη στην Τουρκία

Αναφερόμενος στις εξελίξεις για τα ελληνοτουρκικά, αλλά και στα θέματα που έχουν σχέση την σύνοδο του ΝΑΤΟ, υπογράμμισε πώς «δεν πρόκειται να βάλουμε εμπόδιο στη λαϊκή βούληση των λαών της Φινλανδίας και της Σουηδίας, αλλά όπως εμείς σεβόμαστε τους φόβους τους, οφείλουν και αυτοί να σέβονται τους φόβους του ελληνικού λαού, όταν έχουμε ένα γείτονα που συνεχώς προκαλεί, ένα γείτονα που επιβουλεύεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Τα ισχυρά κράτη της Ε.Ε., «ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να πωλούν όπλα στην Τουρκία. Ε όχι, αυτό δεν είναι, ούτε αλληλεγγύη, ούτε συνέπεια. Ούτε μία σφαίρα δεν πρέπει να πουλάει η Ευρώπη στην Τουρκία του Ερντογάν, όσο η Τουρκία είναι μία χώρα ταραξίας που επιβουλεύεται το διεθνές δίκαιο» υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος ο κύριος Ανδρουλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα της ενέργειας, στις ρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν προς όφελος της οικονομίας αλλά και του καταναλωτή, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του αγροδιατροφικού τομέα, έτσι ώστε η χώρα μας να αποκτήσει παραγωγικές δυνατότητες, αλλά και να ενισχυθεί ένα μεγάλο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολείται με την παραγωγή προϊόντων. Κάλεσε μάλιστα, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, να μεταφέρουν τα μηνύματα αυτά σε κάθε γωνιά, όπως παράλληλα τα κάλεσε και σε εκλογική ετοιμότητα, έτσι ώστε, όποτε και αν προκηρυχθούν εκλογές, να είναι παρόντα και να δώσουν σαφείς απαντήσεις, «τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.