Αντιπαράθεση Κ.Μπακογιάννη – Τ.Θεοδωρικάκου: «Ας κάνει μια βόλτα για να δει την πραγματικότητα» – «Τι θέλει ο Δήμαρχος;»

Ζητά συνάντηση με το Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. μέσω του ΣΚΑΙ!

Αντιπαράθεση Κ.Μπακογιάννη – Τ.Θεοδωρικάκου: «Ας κάνει μια βόλτα για να δει την πραγματικότητα» – «Τι θέλει ο Δήμαρχος;»

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τα ζητήματα ασφάλειας της πόλης, για τα οποία ο δήμος έχει ζητήσει συνάντηση με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει απάντηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για την ανάγκη διαρκούς αστυνόμευσης στην Αθήνα, που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, επέρριψε ανοιχτά ευθύνες τόσο στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο όσο και στο υπουργείο, λέγοντας πως εδώ και ένα μήνα ζητά συνάντηση από τον υπουργό χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μάλιστα ο δήμαρχος Αθήνα μιλώντας στο «αέρα» του ΣΚΑΙ και απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωρικάκο στον ενικό ανέφερε: «Τάκη, έχουμε πρόβλημα»!

Είχαν προηγηθεί και οι διαρροές από κύκλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι οποίοι εξέφραζαν απορίες για τις επισημάνσεις του κ. Μπακογιάννη, και ανέφεραν ότι υπο κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

Σε όλα αυτά απάντησαν εκ νέου πηγές του Δήμου Αθηναίων το απόγευμα της Τρίτης. «Ο Υπουργός ας περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να δει και των κατοίκων τις πραγματικότητες. Ο Δήμαρχος θα τον συνοδεύσει και θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως. Άλλη ανακοίνωση, δήλωση, ανάρτηση, δεν έχει. Δεν είναι δικη μας δουλειά αυτή» ανέφεραν χαρακτηριστικά δίονοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξέσπασε με τη ραδιαφωνική συνέντευξη του Δημάρχου Αθηναίων.

Η συγκεκριμένη κόντρα αναμένεται να προκαλέσει και «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου αφού ο ανιψιός του πρωθυπουργού τα βάζει μ’ έναν από τους πρωτοκλασάτους υπουργούς της κυβέρνησης που τυγχάνει παράλληλα να βρίσκεται πολλά χρόνια δίπλα στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Διαπιστώνουμε μια υποχώρηση της αστυνομίας»

«Μη μασάμε τα λόγια μας. Η Αθήνα έχει ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Αρκεί να κάνετε μια βόλτα στις γειτονιές για να πειστείτε. Κι εδώ δεν χρειαζόμαστε στατιστικές. Εγώ περπατάω κάθε μέρα και ακούω τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι ο δήμος Αθηναίων έχει ήδη «χαρτογραφήσει την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα στην πόλη. Είναι ο “μαύρος χάρτης” της πόλης τον οποίο είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε στην κυβέρνηση», είπε συγκεκριμένα.

«Τον έχουμε κάνει δρόμο-δρόμο, πλατεία-πλατεία, στενό-στενό, διότι πραγματικά, θέλουμε όλοι, μικροί, μεγάλοι, νέοι, νέες, παιδιά, μαμάδες να κυκλοφορούν άφοβα και αβίαστα στην πόλη», πρόσθεσε. Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι πρόκειται για ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο «δεν ξεκίνησε τα τελευταία δύο χρόνια» και παρότι τόνισε υπήρξε μια «πάρα πολύ μεγάλη πρόοδος, αλλά δυστυχώς τους τελευταίους μήνες διαπιστώνουμε μια υποχώρηση της αστυνομίας».

«Παρακαλώ τον Θεοδωρικάκο εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε»

Ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε επίσης ότι για τα θέματα αυτά ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, συνάντηση εδώ και ένα μήνα. «Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, είναι και φίλος μου, αλλά οφείλω να σας πω και να το πω και δημόσια, γιατί εδώ έχει φτάσει η απόγνωση μου, ότι τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Καταλαβαίνω ότι προφανώς ο υπουργός έχει άλλα ζητήματα, έχει πολλά ζητήματα, αλλά φαντάζομαι ότι μεταξύ των πρώτων δέκα είναι και η Αθήνα. Να σας το πω κι αλλιώς, Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει κάτι να κάνουμε, και πρέπει κάτι να κάνουμε άμεσα» είπε συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Μπακογιάννης, απαντώντας μεταξύ άλλων, σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε και στη Δημοτική Αστυνομία, η οποία επανέλαβε ότι είναι υποστελεχωμένη λέγοντας ότι 1.150 στελέχη που είχε το 2014 σήμερα αριθμεί 400 – 450 δημοτικούς αστυνομικούς.

Επίσης πρόσθεσε, αντιμετωπίζει και θέμα αρμοδιοτήτων, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι ακόμη και «εάν περάσει κάποιος ανάποδα, κατέβει ανάποδα την Βασ. Σοφίας και περάσει τρία κόκκινα, η δημοτική αστυνομία “έχει” την ίδια δυνατότητα από το νόμο να τον σταματήσει που έχετε εσείς και εγώ. Τίποτα δηλαδή». «Και στο θέμα αυτό, όπως σ΄όλα, σημείωσε, ο ίδιος και η Δημοτική του Αρχή δεν αρκούνται στο να κατηγορήσουν το κεντρικό κράτος.»

«Βγαίνουμε και λέμε, πάμε όλοι μαζί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να βελτιώσουμε και να διευρύνουμε τις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας για να μπορέσουμε να είμαστε πιο χρήσιμοι. Δηλαδή δεν παίζουμε το γνωστό πολιτικό παιχνίδι. Άλλωστε όπως καταλαβαίνετε ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο που θέλει να παίξει οποιοδήποτε πολιτικό παιχνίδι είμαι εγώ.

Είμαι περήφανο μέλος της Νέας Δημοκρατίας και πιστεύω πως πραγματικά ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση που είχαμε εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Και πιστεύω πραγματικά ότι αυτός είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός που είχαμε εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει και δεν έχουμε την υποχρέωση να αναφέρουμε τα προβλήματα για να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας», τόνισε.

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου, ανέφεραν ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνία του δήμου με το υπουργείο και τόνισαν:

«Απορίες προκαλεί η στάση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο Δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις “σκούπα” στη δημόσια τοποθέτησή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής με τον αρμόδιο Υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο Δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας»;

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.