ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Από εκεί που όλα «πηγαίναν καλά» κατά τον Θ.Πλεύρη τώρα τρέχουμε να βρούμε κλίνες για τους ασθενείς Covid-19

Ο ιός έπιασε πάλι «κορόιδο» κυβέρνηση και «ειδικούς»

Από εκεί που όλα «πηγαίναν καλά» κατά τον Θ.Πλεύρη τώρα τρέχουμε να βρούμε κλίνες για τους ασθενείς Covid-19

Είναι άξιο απορίας το πως η κυβέρνηση θεωρούσε ότι ήταν εφικτό να περάσει το αφήγημα της πετυχημένης διαχείριση της πανδημίας όταν τα αποτελέσματα της ήταν, είναι και συνεχίζουν να είναι απογοητευτικά.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ψάχνει κλίνες για Covid αφού καταγράφονται 320 εισαγωγές ημερησίως.

Όλα αυτά ενώ πριν λίγες ημέρες το υπουργείο διεμήνυε ότι όλα πάνε καλά, ότι δεν υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία και εν πάση περιπτώσει ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

Πλέον αναπτύσσουν επιπλέον απλές κλίνες Covid, καθώς παρατηρείται καθυστέρηση και πάλι στην εξυπηρέτηση των τακτικών χειρουργείων. 

Οι αυξανόμενες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, που πλέον έχουν ξεπεράσει τις 320 καθημερινά και τα εξιτήρια ασθενών που είναι λιγότερα από τα εισιτήρια, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα στα νοσοκομεία νοσηλεύονται πάνω από 2.300 ασθενείς.

Ο Θάνος Πλεύρης παραδέχθηκε ότι το ΕΣΥ πιέζεται ξανά, εικάζοντας ότι η πίεση αυτή θα διαρκέσει μόλις 20 ημέρες.

«Το επόμενο εικοσαήμερο θα έχουμε μία πίεση του εθνικού συστήματος υγείας και σε non Covid και σε Covid περιστατικά στις απλές κλίνες. Το βλέπουμε καθημερινά. Παίρνουμε τα στοιχεία. Βλέπουμε να έχουμε αρνητικό ισοζύγιο στα εισιτήρια με τα εξιτήρια, άρα έχουμε περισσότερα εισιτήρια», δήλωσε.

Τώρα που στηρίζει την αισιοδοξία του ότι σε 20 ημέρες η πίεση αυτή θα σταματήσει είναι ένα ερώτημα.

Στο μεταξύ το «Αμαλία Φλέμινγκ» για τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες μετατρέπεται ξανά σε νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας Covid ασθενών (only Covid). Η πίεση δεν αφήνει ανεπηρέαστα τα προγραμματισμένα χειρουργεία, τα οποία αναβάλλονται και άρχισαν να δημιουργούνται μεγάλες λίστες αναμονής.

Χειρότερα είναι τα πράγματα στο ΕΣΥ Αττικής, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας, και για τον λόγο αυτό μόνο στο λεκανοπέδιο θα αναπτυχθούν επιπλέον 480 απλές κλίνες Covid.

«Υπάρχει μια άνοδος στις απλές κλίνες, αλλά αναλογικά δεν υπάρχει αντίστοιχη άνοδος στις κλίνες εντατικής θεραπείας», ανέφερε και πρόσθεσε, «αναπτύσσουμε παραπάνω κλίνες και είμαστε και σε μια συνεννόηση, όπως έγινε και με το Φλέμινγκ λόγου χάρη, να δώσει παραπάνω κλίνες. Η πίεση αυτή αποτυπώνεται -να μην πω αποκλειστικά- αλλά κυρίως στο λεκανοπέδιο (…) είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης.

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, η κάλυψη στις απλές κλίνες Covid-19 ήταν 33,01% και τώρα, 15 ημέρες αργότερα, έχει φτάσει στο 52,74%.

Ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ωστόσο, μιλώντας στο iatropedia.gr τόνισε πως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν θα μείνουν εντελώς ανεπηρέαστες, και αναφέρει -μέσα από τα μαθηματικά μοντέλα που μελετά- πως η κάλυψη σε κλίνες ΜΕΘ Covid δεν θα υπερβεί τα 165 κρεβάτια.

Όπως διαπιστώνει ο ειδικός, οι σκληροί δείκτες θα συνεχίσουν να αυξάνονται έως τις 22 – 23 Ιουλίου, και στη συνέχεια θα υπάρξει σταθεροποίηση και αργή αποκλιμάκωση αργότερα.

«Γύρω στις 12 Αυγούστου οι διασωληνωμένοι θα φτάσουν γύρω στους 165 και οι θάνατοι θα φτάσουν σε μέσους όρους, μέχρι τους 31 με 32 την ημέρα» λέει ο κ. Σαρηγιάννης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα και το φθινόπωρο τι θα γίνει; Θα έχουμε πάλι τις ίδιες ιστορίες;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.