ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Από το 2024 αρχίζει η κατάργηση των μετρητών – Πώς οι πολίτες θα χάσουν τον έλεγχο στις ζωές τους

Στην Αυστραλία όταν κάποιος «σηκώνει» χρήματα από τον λογαριασμό του τον ρωτάνε «τι τα θέλει»!

Από το 2024 αρχίζει η κατάργηση των μετρητών – Πώς οι πολίτες θα χάσουν τον έλεγχο στις ζωές τους

Η οριστική απόσυρση των μετρητών πλησιάζει και η αρχή στην Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα με το «στοπ» στις συναλλαγές με μετρητά άνω των 500 ευρώ που θα βάλει η κυβέρνηση, με δικαιολογία την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν κατανοήσει τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στις ζωές τους, οι οποίες θα είναι άμεσες και εν πολλοίς τραγικές καθώς θα περιοριστεί η ελευθερία τους και η προσωπική τους ζωή.

Ο λόγος που η προσωπική ζωή ονομάζεται έτσι είναι γιατί οι άνθρωποι δεν θέλουν να την γνωρίζει η κοινωνία και το κράτος, εκτός ίσως από τον στενό τους κύκλος (πολλές φορές ούτε αυτός).

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο από τις αρχές του 2024, έρχεται η πλήρης απαγόρευση χρήση μετρητών σε συναλλαγές άνω των 500 ευρώ.

Στην πραγματικότητα θα πρόκειται για το πρώτο στάδιο από μία σειρά ενεργειών που θα επιβάλει το τέλος της χρήσης τους και την αντικατάστασή τους με το ψηφιακό χρήμα

Όπως δήλωσε  η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας (CBDC) έχουν την δυνατότητα να αντικαταστήσουν τα μετρητά.

Χωρίς μετρητά εξαλείφονται οι όποιες επιλογές έχουν οι άνθρωποι να διαχειριστούν από μόνοι τους τα έστω και τα λίγα χρήματα που βγάζουν.

Στο τέλος κανείς δεν θα μπορεί ακόμα και να δώσει μία βοήθεια στον ανήμπορο συνάνθρωπό του, επειδή θα είναι…παράνομη οποιαδήποτε διακίνηση χρήματος.

Ακόμα και το χαρτζιλίκι στο παιδί, εφόσον είναι… αδήλωτο, αποτελεί τυπικά μία ποινική πράξη.

«Λεπτομέρειες» που κανείς δεν έχει σκεφτεί μέχρι τώρα, καθώς τα ΜΜΕ φρόντισαν να μην γίνουν κατανοητές.

Στην Αυστραλία, ένας απλός πολίτης και συγκεκριμένα ο κωμικός, Τζον Μπέρναρντ Καϊρούζ, πηγαίνει σε τράπεζες παριστάνοντας πως θέλει να σηκώσει τα μετρητά του και τον ρωτούν τι θέλει να τα κάνει!

Δηλαδή πρέπει να δώσει αναφορά για το τι θέλει να αγοράσει με τα χρήματά του και αυτό στην Αυστραλία θεωρείται φυσιολογικό!

Εκείνος δίνει «καυστικές» απαντήσεις, που μπορεί να φαίνονται υπερβολικές, όπως ότι απάτησε την γυναίκα του και θέλει να της αγοράσει ένα ακριβό δώρο για να τον συγχωρήσει, αλλά είναι ακριβώς αυτό: Προσωπική ζωή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.