Αργά αποφάσισε να παρέμβει η Δικαιοσύνη για τις δηλώσεις υποκίνησης σε βία από τους Ρομά

Αφού πρώτα επί πέντε ημέρες έχουν κατατρομοκρατήσει την χώρα

Αργά αποφάσισε να παρέμβει η Δικαιοσύνη για τις δηλώσεις υποκίνησης σε βία από τους Ρομά

Με καθυστέρηση πέντε ημερών αποφάσισε η Δικαιοσύνη να…παρέμβει με διπλή εισαγγελική παρέμβαση για τις άπειρες δηλώσεις εκπροσώπων των Ρομά για υποκίνηση βίας και κλήση σε πράξεις αντιποίνων για τον 16χρονο που πυροβολήθηκε στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έπειτα από εισαγγελική εντολή, διεξάγονται δύο προκαταρκτικές έρευνες, αφενός για δηλώσεις που είδαν τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας από μέλη της κοινότητας Ρομά, με τις οποίες απειλούν ή καλούν σε αντίποινα και πράξεις αντεκδίκησης, και αφετέρου για «διαρροή» υλικού, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία τής υπόθεσης.

Σε ότι αφορά την υποκίνηση σε πράξεις βίας, μόνο βία από τους Ρομά είχαμε αυτές τις ημέρες, όπου ελεύθερα έκαψαν, λήστεψαν, πυροβόλησαν, βομβάρδισαν και ξυλοκόπησαν κυριολεκτικά όποιον δεν τους άρεσε…

 Η πρώτη έρευνα διεξάγεται από την Κρατική Ασφάλεια, με διερευνώμενα αδικήματα αυτά της απειλής και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος, ενώ η δεύτερη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για την πράξη της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη (θα κληθεί να την άρει εντός 5ημέρου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα, ο 16χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.