ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πάτρα: Αντιδήμαρχος φέρεται να χτύπησε και να έσπρωξε στις σκάλες γυναίκα

Σιγή από τον Δήμο Πατρέων

Πάτρα: Αντιδήμαρχος φέρεται να χτύπησε και να έσπρωξε στις σκάλες γυναίκα

Μια γυναίκα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι εν ενεργεία αντιδήμαρχος του Δήμου Πατρέων την χτύπησε ενώ αυτή βρισκόταν στον προαύλιο χώρο υπηρεσίας του Δήμου σε ημέρα και ώρα μάλιστα που αυτή δεν λειτουργεί.

Πολύ περισσότερο δε καθώς όλα αυτά καταγγέλθηκαν ότι έγιναν λίγες μόνο ημέρες πριν τον εορτασμό της διεθνούς ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου και σε μια περίοδο που οι κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντι σε γυναίκες σε όλους τους κοινωνικούς χώρους έχουν αποκτήσει άκρως ανησυχητικές διαστάσεις.

Εν αρχή η είδηση έμοιαζε τραβηγμένη από τα μαλλιά. Πώς να διανοηθεί κανείς ότι εν έτει 2021, σε ένα δημόσιο κτίριο είναι δυνατόν ένας αντιδήμαρχος να βρίζει, να χαστουκίζει και να σπρώχνει στις σκάλες μια γυναίκα;

Η ιστορία ωστόσο φαίνεται να έχει ουρά η οποία ακουμπάει ένα κοινωνικό πρόβλημα απέναντι στο οποίο κανείς δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορος.

Σύμφωνα με το «thebest» ο αντιδήμαρχος φέρεται να διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και αρκετούς μήνες με την καταγγέλλουσα.

Αυτή υποπτεύθηκε ότι διατηρούσε σχέσεις και με μια άλλη γυναίκα και αποφάσισε να τον παρακολουθήσει.

Σύμφωνα με όσα η ίδια κατήγγειλε στην αστυνομία, ο αντιδήμαρχος είχε πάει μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο γραφείο του με την δεύτερη ερωμένη του.

Όταν αυτός διαπίστωσε ότι έξω από το χώρο του γραφείου του, στο μικρό μπαλκόνι συγκεκριμένα του κτιρίου όπου αυτό στεγάζεται βρισκόταν η καταγγέλλουσα, βγήκε έξω, άρχισε να της φωνάζει να φύγει και σύμφωνα με όσα η ίδια καταγγέλλει, άρχισε να την βρίζει, να την χτυπάει και να την σπρώχνει με αποτέλεσμα να πέσει στα σκαλοπάτια!

Στη συνέχεια και ενώ αυτή εξακολουθούσε να περιμένει στο δρόμο προκειμένου να βγει η –κατά την άποψή της- ερωμένη του από το γραφείο, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πατρέων κατηγορείται ότι βγήκε και της επιτέθηκε για δεύτερη φορά απειλώντας την ότι αν δεν φύγει θα την χτυπήσει, θα την κόψει στα δύο, θα την χτίσει με τσιμέντο και άλλα συναφή.

Τότε ήταν που κάλεσε την αστυνομία και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο τμήμα όπου και έκανε την καταγγελία.

Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, η υπόλοιπη υπηρεσία του Δήμου Πατρέων ήταν κλειστή.

Η καταγγέλλουσα φέρεται να ζητάει την έγγραφη συγνώμη του αντιδημάρχου και τη δέσμευσή του ότι δεν θα την απειλήσει ξανά, ώστε να αποσυρθεί η καταγγελία.
Για όλα αυτά τα απίστευτα που καταγγέλλονται, από την πλευρά του Δήμου της Πάτρας επικρατεί η απόλυτη σιωπή.

Τα ερωτήματα ωστόσο παραμένουν. Μιλάμε για ένα δημόσιο πρόσωπο, σε μια δημόσια υπηρεσία. Και μιλάμε για μια καταγγελόμενη κακοποιητική συμπεριφορά εναντίον γυναίκας από έναν αντιδήμαρχο του Δήμου Πατρέων σε μια περίοδο κατά την οποία οι επιθέσεις στις γυναίκες τείνουν να λάβουν χαρακτηριστικά επιδημίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι τουλάχιστον αμήχανο το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει αισθανθεί ο Δήμος Πατρέων την ανάγκη να τοποθετηθεί επ΄αυτού, παρά τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επώνυμη καταγγελία και αναλόγως να τα διαψεύσει ή να τα επιβεβαιώσει και να καταγγείλει την χειροδικία εναντίον γυναικών ως θα όφειλε εκ του θεσμικού του ρόλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.