Αποτίμηση και αξιολόγηση των ολοκληρωμένων προγραμμάτων αστυνόμευσης των περιοχών του κέντρου της Αθήνας έγινε χθες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης που είχε ο γγ Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, με εκπροσώπους των κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της πρωτεύουσας.

Στη συνάντηση ανακοινώθηκε απο τον διευθυντή της Αστυνομίας Αθηνών, ταξίαρχο Δημήτρη Μουστακαλή, και μία νέα δράση για την καλύτερη αστυνόμευση του κέντρου, όπου από τον περασμένο Σεπτέμβριο εφαρμόζεται ειδικό σχέδιο. Πρόκειται για την ενεργοποίηση της Ομάδας Άμεσης Ανταπόκρισης, που εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πλάνο και αναμένεται να εισφέρει σημαντικά και με ταχύτητα στην επίλυση των προβλημάτων, που προκύπτουν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Αυτή η ομάδα αποτελείται από δύο περιπολικά, επανδρωμένα με δύο ένστολους αστυνομικούς και έναν με πολιτικά το καθένα, οι οποίοι θα προβαίνουν σε ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, πρωί και απόγευμα, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για το κέντρο.

Ο κ. Αναγνωστάκης, ο οποίος χειρίζεται προσωπικά το πρόγραμμα αστυνόμευσης του κέντρου, έδωσε στατιστικά στοιχεία για τα αποτελέσματα των δράσεων της αστυνομίας, συγκεκριμένα συλλήψεις, προσαγωγές, κατασχέσεις ειδών κ.λπ., σχετικά με την παραβατικότητα που επηρεάζει το περιβάλλον ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία δείχνουν ότι η εικόνα έχει αλλάξει στην πρωτεύουσα.

Αυτό υπογράμμισε και η πρόεδρος της «Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας», Μυρτώ Βρεττού, η οποία τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά που τηρούνται οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», εκφράζοντας τις θέσεις των λοιπών συμμετεχόντων. «Είναι πρόδηλη η ανάγκη να ενεργοποιηθούν και οι υπόλοιποι συναρμόδιοι φορείς, ώστε η προσπάθεια που γίνεται να αποκτήσει ενιαίο, συγκροτημένο μέτωπο» σημείωσε.

Την ικανοποίησή τους για τα μέτρα εξέφρασαν και οι άλλοι φορείς που παραβρέθηκαν στη συνάντηση και επισήμαναν ότι η δράση των αστυνομικών δυνάμεων έχει βελτιώσει αισθητά την εικόνα στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας και έχει αναβαθμιστεί το περιβάλλον ασφάλειας, για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους γενικότερα.

Ο κ. Αναγνωστάκης ανέφερε ότι οι δράσεις της αστυνομίας υλοποιούνται σε σταθερό πλαίσιο και με συγκεκριμένο επιχειρησιακό προσανατολισμό, ενώ με βάση τη συνεχή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από τις αρμόδιες επιτελικές υπηρεσίες επέρχονται οι απαραίτητες διορθώσεις και παρεμβάσεις για τη βελτιστοποίηση της όλης διαδικασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας έχει αλλάξει και βελτιώνεται συνεχώς» δήλωσε ο γγ και συμπλήρωσε: «Τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά, απτά, μετρήσιμα και κυρίως αναγνωρίσιμα από όλους και αναφέρομαι σε όσους αξιολογούν την κατάσταση αντικειμενικά, χωρίς σκοπιμότητες ή αγκυλώσεις. Θεωρώ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι σήμερα οι εκπρόσωποι των φορέων εκφράστηκαν θετικά για τις δράσεις που εφαρμόζουμε στο κέντρο της Αθήνας. Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε και να το προστατεύσουμε το δικαίωμα να εργάζονται και να διαβιούν στο κέντρο της πρωτεύουσας σε συνθήκες ασφάλειας».