ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στο γαλάζιο πλάνο για το Δήμο Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Κούβελας (φωτο)

Στο γαλάζιο πλάνο για το Δήμο Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Κούβελας (φωτο)

Σε πλήρη ετοιμότητα ήταν ο Δημήτρης Κούβελας και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Γιάννη Μπουτάρη ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο γιος του πρώην δημάρχου της πόλης Σωτήρη κούβελα και δημοτικός σύμβουλος των «Εντάξει» του Σταύρου Καλαφάτη, στην ουσία δηλώνει παρών για τις εξελίξεις στον κεντρικό δήμο.

«Η περίοδος Γ. Μπουτάρη στον δήμο Θεσσαλονίκης έκλεισε. Προσκαλώ τους συμπολίτες μου “Ν’ αλλάξουμε την πόλη”. Είναι ευθύνη της γενιάς μας», γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Κούβελας, επιλέγοντας να φωτογραφηθεί με το βιβλίο του (έκδοση του 2010) «Ν’ αλλάξουμε (την) πόλη».

Ο κ. Κούβελας που φέρεται ότι είναι στα ονόματα τα οποία σκέφτεται επισήμως να στηρίξει η ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης, απευθύνει ευθεία πρόσκληση γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, βάζοντας προφανώς την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης στον δημόσιο διάλογο.

Ο κ. Κούβελας μέχρι σήμερα απέφευγε να μιλήσει ανοιχτά για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος, αν και ήδη έχουν γίνει κάποιες πρώτες διερευνητικές κουβέντες με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κάπως έτσι άλλωστε το όνομά του μπήκε στα υπόψη της Πειραιώς, ώστε να αξιολογηθεί και να γίνει η τελική επιλογή του υποψήφιου δημάρχου που θα στηρίξει το κόμμα.

Η υποψηφιότητα Κούβελα, εφόσον τελικά οριστικοποιηθεί, θα είναι δουλεμένη, αφού ο ίδιος είναι σε συνεχείς ζυμώσεις και συζητήσεις για τα της πόλης από τότε που ο επικεφαλής των «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, ανακοίνωσε επισήμως ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Άλλωστε το 2014, την πρώτη φορά που ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης ήταν πρώτος σε σταυρούς.

Βεβαίως οι συνειρμοί στους Νεοδημοκράτες είναι προφανείς, καθώς μετά το δίδυμο Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – Σωτήρη Κούβελα, έρχεται συνεπώνυμο δίδυμο Κυριάκου Μητσοτάκη – Δημήτρη Κούβελα.

Ο κ. Κούβελας είναι δικηγόρος, παντρεμένος με τρία παιδιά και ζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, γιος του πρώην δημάρχου, Σωτήρη Κούβελα και αδελφός του γνωστού μπασκετμπολίστα του Ηρακλή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τελευταία του παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο αφορούσε στο θέμα με τα κολωνάκια στους δρόμους, ενώ διαδικτυακά σε ανάρτησή του στις 16 του μήνα είχε αναφέρει για τον κ. Μπουτάρη (αναφερόμενος στο θέμα του μετρό): «7 χρόνια Δήμαρχος, 7 χρόνια υπεύθυνος, για την καθυστέρηση της πόλης, σ΄ όλα τα επίπεδα. Τώρα που φεύγει, “τάζει λαγούς με πετραχείλια”».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.