Η Κ.Νοτοπούλου υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ- Αποχωρεί από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Η Κ.Νοτοπούλου υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ- Αποχωρεί από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ η Κ.Νοτοπούλου.

Σε…τροχιά αυτοδιοικητικών εκλογών κινούνται στον ΣΥΡΙΖΑ και τις αμέσως επόμενες ημέρες επίκεινται ανακοινώσεις τόσο για τον δήμο της Θεσσαλονίκης καθώς και για την Αθήνα.

Εξ’ αυτού του λόγου, όλα τα παραπάνω θα τεθούν επί τάπητος στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα. «Κλειδωμένη» θεωρείται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η αποχώρηση της Κατερίνας Νοτοπούλου από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αφού θα είναι η… εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης. Υποψήφιος ανάλογου κύρους και διαμετρήματος με αυτό του Γιάννη Μπουτάρη δεν υπήρχε, κατά συνέπεια στην κυβέρνηση επέλεξαν να ρίξουν στη μάχη την πρώην διευθύντρια του πρωθυπουργού που αφενός κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, αφετέρου έχει αποκτήσει δημοσιότητα.

Περιμένουν απάντηση για τον δήμο της Αθήνας

Σε ό,τι αφορά στο σταυρόλεξο για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας, τα ενδεχόμενα είναι δύο:

  • Είτε ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει με την υποψηφιότητα ενός προσώπου που πρόσκειται μεν φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως δεν είναι ούτε υπουργός, ούτε βουλευτής. Κάποιες πληροφορίες άλλωστε θέλουν το κυβερνών κόμμα να αναμένει απάντηση από πρόσωπο-έκπληξη! Το οποίο ορισμένοι παραλληλίζουν με την υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα για τον Πειραιά.
  • Είτε να προκριθεί η επιλογή να κατέβει υποψήφιος ο νυν υφυπουργός εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος ανήκει στα πρόσωπα της «νέας γενιάς» και απολαμβάνει στήριξη από το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ. Με πολλούς να στέκονται στο γεγονός ότι πρόκειται για μία αντισυμβατική υποψηφιότητα που θα αναμετρηθεί με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Ανάβουν τις μηχανές και για τις ευρωεκλογές

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα εντείνονται οι προετοιμασίες και για τις κάλπες των ευρωεκλογών. Το Σαββατοκύριακο 1-2 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο συζήτησης τη στρατηγική στο δρόμο για τις ευρωεκλογές. Δεδομένες, τέλος, θεωρούνται οι υποψηφιότητες των Δημήτρη Παπαδημούλη, Στέλιου Κούλογλου, Κων/νας Κούνεβα αλλά κάποιες καινούργιες με όπως αυτές του Παναγιώτη Κουρουμπλή και Γιάννη Μουζάλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.