ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: Έληξε η θητεία των Συντονιστών – Ποιοι αναλαμβάνουν καθήκοντα

Οι γενικοί διευθυντές αναλαμβάνουν προσωρινά - Σε αναμονή αλλαγών

Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: Έληξε η θητεία των Συντονιστών – Ποιοι αναλαμβάνουν καθήκοντα

Η πενταετής θητεία των Συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε όλη τη χώρα έχει λήξει από την Τετάρτη 25 Μαΐου. Είχαν τοποθετηθεί μετά από προκήρυξη, που είχε εκδοθεί επί προηγούμενης κυβέρνησης.

Προσωρινά, καθήκοντα συντονιστή θα ασκούν οι γενικοί Διευθυντές, μέχρι να αποφασίσει η σημερινή Κυβέρνηση τι μέλλει γεννέσθαι με το μελλοντικό μοντέλο διοίκησης των Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Είναι πολλοί αυτοί που κατά καιρούς μιλούσαν για μεταφορά αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση ή την Κεντρική Κυβέρνηση, ενώ το προηγούμενο διάστημα φημολογούνταν μέχρι και κατάργηση των Δομών.

Άλλωστε έχει ήδη νομοθετηθεί η μεταφορά των Δασαρχείων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Το άλλο σενάριο, είναι να συνεχίσει ως έχει ο θεσμός της Αποκεντρωμένης, όμως προς το παρόν δεν γίνει καμία ενέργεια νέας προκήρυξης των επικεφαλής των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων από τον αρμόδιο Υπουργό των Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο οποίος προσφάτως απέκλεισε τη συνολική κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοίκησης, στο πλαίσιο του διαλόγου για την «πολυεπίπεδη διακυβέρνηση».

Αυτό σημαίνει ότι κάποιες αρμοδιότητες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων θα μεταφερθούν στις Περιφέρειες, όμως οι αποκεντρωμένες κρατικές υπηρεσίες δεν θα μείνουν χωρίς αντικείμενο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση η αυτοδιοίκηση αναμένει αρκετά, ενώ γενικά για το ζήτημα που ήδη από εποχής ανακοινώσεων Τ.Θεοδωρικάκου, και των συνεχιστών του, “σέρνεται” με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών καθώς τόσο ο Μ.Βορίδης όσο και ο Σ.Πέτσας είχαν κάνει αναφορές για επίλυση του ζητήματος εδώ και αρκετό καιρό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.