ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Το ΚΚΕ «απείλησε» τον ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες

Στην Περιφέρεια Αττικής, ο Γιάννης Πρωτούλης άφησε πίσω του τον Γιάννη Σγουρό και βρέθηκε πολύ κοντά στον δεύτερο, Γιώργο Ιωακειμίδη

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Το ΚΚΕ «απείλησε» τον ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες

«Ηχηρή» παρουσία εμφανίζει στον σημερινό, πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών το ΚΚΕ, καθώς «απείλησε» τον ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες, αφήνοντας μάλιστα πίσω την Κουμουνδούρου σε επιμέρους περιφέρειες.

Συγκεκριμένα, στον Δήμο Αθηναίων, ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, κατέλαβε την τέταρτη θέση με ποσοστό 12,61% και με διαφορά σχεδόν μίας μονάδας από τον Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκέντρωσε ποσοστό 13,48%.

Ακόμη καλύτερες επιδόσεις σημείωσε το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής, όπου ο Γιάννης Πρωτούλης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, συγκέντρωσε ποσοστό 14,05%, αφήνοντας τέταρτο τον Γιάννη Σγουρό από το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 13,12%. Ακόμη εντυπωσιακότερο γίνεται το ποσοστό του ΚΚΕ, με δεδομένο ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ιωακειμίδης, ήρθε δεύτερος με ποσοστό μόλις 15,97%.

Ηχηρή, επίσης, ήταν η παρουσία του ΚΚΕ στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, όπου το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης υπό τον Διονύση Κλαδή συγκέντρωσε ποσοστό 5,78%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε τέταρτος με ποσοστό 6,19%.

Τέλος, το ΚΚΕ προπορεύεται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 7,88% έναντι 7,24% του συνδυασμού της Κουμουνδούρου υπό το Γιάννη Μυλόπουλο, στην Κεντρική Μακεδονία.

Το παράδειγμα της Πάτρας

«Φωτεινό παράδειγμα» για τον Περισσό αποτελεί σταθερά ο Δήμος Πατρέων, όπου ο νυν δήμαρχος, προερχόμενος από το ΚΚΕ, Κωνσταντίνος Πελετίδης, συγκέντρωσε ποσοστό 40,92%, έναντι του Κωνσταντίνου Σβόλη, που συγκέντρωσε ποσοστό 25,50%, με την αναμέτρηση να οδηγείται στον δεύτερο γύρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.