ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Δημοτικές εκλογές 2023: Αυτά είναι τα ανώτατα όρια δαπανών για συνδυασμούς και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι «τρέχουν» τις δικές τους καμπάνιες προκειμένου να πείσουν τους πολίτες για το πρόγραμμά τους

Δημοτικές εκλογές 2023: Αυτά είναι τα ανώτατα όρια δαπανών για συνδυασμούς και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους

Πλησιάζουν οι Δημοτικές Εκλογές 2023 οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, ενώ οι επαναληπτικές κάλπες -όπου χρειαστούν- θα στηθούν μια εβδομάδα αργότερα, στις 15 δηλαδή του ίδιου μήνα.

Στο διάστημα που απομένει, λίγο περισσότερο από έναν μήνα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι «τρέχουν» τις δικές τους καμπάνιες προκειμένου να πείσουν τους πολίτες για το πρόγραμμά τους. Ωστόσο, έχει καθοριστεί ένα συγκεκριμένο όριο αναφορικά τις δαπάνες που μπορεί να κάνουν τόσο οι συνδυασμοί, όσο και οι υποψήφιοι σύμβουλοι σε κάθε δήμο της χώρας.

Συγκεκριμένα, σε σχετικό ΦΕΚ, δημοσιεύτηκε η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, με την οποία καθορίζονται τα ανώτατα όρια εκλογικών δαπανών ανά υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και ανά συνδυασμό στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του 2023.

Δημοτικές εκλογές 2023: Τα ανώτατα όρια δαπανών

Τα ανώτατα όρια εκλογικών δαπανών όπως αυτά προκύπτουν με βάση τους συντελεστές της παρ. 2β του άρθρου 7 του νόμου 3870/2010 «Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές» (Α 138) καθορίζονται ανά υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και ανάλογα με τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας στην οποία ανακηρύσσεται υποψήφιος ως εξής:

  • Σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό μέχρι 30.000 κατοίκους σε 1.500 €
  • Σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό 30.001 έως 60.000 κατοίκους σε 2.000€
  • Σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό 60.001 έως 100.000 κατοίκους σε 2.500€
  • Σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό 100.001 έως 150.000 κατοίκους σε 3.000€
  • Σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό 150.001 έως 200.000 κατοίκους σε 3.500€
  • Σε εκλογικές ενότητες με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους και για κάθε 100.000 κατοίκους πάνω από τις 200.000, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο αυξάνεται κατά 1.000€.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναλυτικοί πίνακες ανά δήμο εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.