ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Νάουσα: Σε αργία τέθηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης (βίντεο)

Τον Δεκέμβριο καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για παράβαση καθήκοντος

Νάουσα: Σε αργία τέθηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης (βίντεο)

Με απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΑΔΜΘ) Γιάννη Σάββα, σε αργία τέθηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με ποινή 4 μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.

Η υπόθεση αφορούσε τη μίσθωση αναψυκτήριου κατά την προηγούμενη δημαρχιακή του θητεία, την περίοδο 2014-2019.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ.Κουτσογιάννης κάνει λόγο για «εκτρωματική απόφαση που καταλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου προερχόμενη από τις πιο σκοτεινές εποχές που έχει ζήσει αυτός ο τόπος».

«Προβαίνοντας σε πρόδηλη παράβαση της κείμενης νομοθεσίας εφηύρανε οικονομική ζημία από την εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος “Κιόσκι” και ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης έκρινε απολύτως εσφαλμένα καθ’ υπέρβαση των ορίων της αρμοδιότητας του, πως ο δήμαρχος του δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας πρέπει να τεθεί σε αργία.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή πραξικοπηματικού χαρακτήρα απόφαση, η οποία αντίκειται στην ξεκάθαρη λαϊκή εντολή» συμπληρώνει.

Δηλώνει επίσης ο κ. Κουτσογιάννης ότι δεν τον πτοεί καμία έωλη, όπως τονίζει, απόφαση.

«Άμεσα, θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια, για την αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας, της τιμής μου και του σεβασμού της λαϊκής εντολής που δόθηκε προς το πρόσωπό μου στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Οι δε υπεύθυνοι γι’ αυτή την απόφαση – παρωδία, την οποία διαδώσανε πριν καν φτάσει στα χέρια μου θα κληθούν να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο όπου η πλειοψηφούσα παράταξη θα προτείνει έναν αντιδήμαρχο για να εκτελεί χρέη δημάρχου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.