Ο δήμαρχος Καστοριάς έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί

Αφορμή ήταν το πρόσφατο περιστατικό με τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου

Ο δήμαρχος Καστοριάς έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να σταματήσουν προσωρινά οι πλειστηριασμοί στην πόλη έστειλε ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Η αφορμή ήταν το πρόσφατο ντροπιαστικό περιστατικό που συνέβη στην πόλη όταν οι αστυνομικοί κυριολεκτικά έσερναν και πέταξαν στο πεζοδρόμιο ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, ο οποίος είχε παρέμβει την στιγμή που γινόταν κατάσχεση στο ακίνητό του μετά από πλειστηριασμό.

Στην επιστολή, ο δήμαρχος Καστοριάς εκφράζει την αγωνία του για το οικονομικό μέλλον της Καστοριάς, δεδομένου όπως αναφέρει «πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα».

Ο δήμαρχος Καστοριάς ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να κατοχυρώνει την αναστολή των πλειστηριασμών έως ότου υπάρξει ομαλοποίηση της οικονομικής κατάστασης της Καστοριάς, που έχει πληγεί τόσο από την covid όσο και από τις κυρώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Θεωρούμε ότι είναι ύψιστης σημασίας η ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την περιοχή μας και να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση για την αποχή από την επιβολή κατασχέσεων και την αναστολή των πλειστηριασμών, τουλάχιστον μέχρι την ομαλοποίηση της οικονομικής κατάστασης, με την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και τη μείωση του ενεργειακού και λειτουργικού κόστους, προκειμένου να προστατευθούν η πρώτη κατοικία και οι επιχειρήσεις της περιοχής μας, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», σημειώνει ο κ. Κορεντσίδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών και του Εκθεσιακού κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας Απόστολος Τσούκας δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «οι μεταποιητικές επιχειρήσεις Γούνας και ο ξενοδοχειακός κλάδος της Καστοριάς που αποτελούν τον αιμοδότη της οικονομίας της περιοχής, αυτή την στιγμή είναι οι περισσότερο εκτεθειμένοι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι πιο ευάλωτοι σε ό,τι αφορά τις οικονομικές απαιτήσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.