ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Δ.Κουτσούμπας: «Πρέπει να καταργηθεί το σκοτεινό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις»

Σημείωσε πως πρόκειται για ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει νόμους, κατευθύνσεις και οδηγίες της ΕΕ

Δ.Κουτσούμπας: «Πρέπει να καταργηθεί το σκοτεινό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις»

Το «σκοτεινό και αντιδραστικό πλαίσιο» που ισχύει για τις παρακολουθήσεις με ευθύνη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που «θωρακίζει πολύπλευρα την εξουσία και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος του λαού και των δικαιωμάτων του, πρέπει να καταργηθεί», επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρεμβαίνοντας στη προ ημερησίας συζήτηση για τις υποκλοπές. 

Σημείωσε πως πρόκειται για ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει νόμους, κατευθύνσεις και οδηγίες της ΕΕ, με βάση το οποίο αλωνίζουν μυστικές υπηρεσίες, δίνει το πράσινο φως για την παρακολούθηση των πάντων, στο όνομα της «δημόσιας ασφάλειας», του «δημοσίου συμφέροντος» και της «πάταξης της τρομοκρατίας».

Επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που είτε ως κυβερνήσεις είτε ως κόμματα της αντιπολίτευσης εμπλούτισαν και υπερψήφισαν σχετικούς νόμους που ενσωματώνουν μια σειρά αντιδραστικούς κανόνες της ΕΕ και τώρα που αποκαλύφθηκε η υπόθεση του Ν. Ανδρουλάκη, δεν λένε κουβέντα και καταβάλλουν κάθε φιλότιμη προσπάθεια να κρύψουν αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο από τον ελληνικό λαό.

Εφερε συγκεκριμένα παραδείγματα και στοιχεία, για τη ψήφιση κανόνων και νόμων από τις διάφορες κυβερνήσεις, ενώ υπενθύμισε πως από το 1994 ισχύει ο νόμος 2225 με βάση τον οποίο οι παρακολουθήσεις θεωρούνται «νόμιμες», και εμπλουτίζεται συνεχώς από όλες τις κυβερνήσεις με βάση και το ευρωπαϊκό οπλοστάσιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημείωσε πως το ΚΚΕ με περηφάνια μπορεί να δηλώσει ότι έχει καταψηφίσει κάθε νόμο και κάθε οδηγία της ΕΕ που περιορίζει τις λαϊκές ελευθερίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.