ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δ.Μιχαηλίδου μετά τις αντιδράσεις σε όσα είπε για το κλείσιμο σχολείων: «Είναι πολύ εύκολο να δημιουργούμε εντυπώσεις, αλλά δεν είπα αυτό»

«Συγχωνεύσεις σχολείων γίνονται και θα γίνουν για το καλό των παιδιών»

Δ.Μιχαηλίδου μετά τις αντιδράσεις σε όσα είπε για το κλείσιμο σχολείων: «Είναι πολύ εύκολο να δημιουργούμε εντυπώσεις, αλλά δεν είπα αυτό»

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας, Δόμνας Μιχαηλίδου, στις ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για τις συγχωνεύσεις σχολείων, προχώρησε σε διευκρινήσεις των όσων είπε.

Συγκεκριμένα, επικαλέστηκε την οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υποστηρίζοντας ότι «το περπάτημα κάνει καλό» για τις συγχωνεύσεις σχολείων.

«Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που πιστεύει ότι μπορεί να είπα στη Βουλή ότι πρέπει να συγχωνεύσουμε τα σχολεία γιατί πρέπει να περπατάνε τα παιδιά παραπάνω, καθότι αυτό λέει ο ΠΟΥ.

Ακριβώς αυτή την αντίθεση ήθελα να δείξω. Είναι πολύ εύκολο να δημιουργούμε εντυπώσεις, αλλά δεν είπα αυτό», σημείωσε η Υφυπουργός Παιδείας σε σημερινή (13/12) συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Το θέμα είναι τι είναι καλύτερο για την παιδική προστασία και την εκπαιδευτική διαδικασία, μη χάνουμε τη λογική μας», συμπλήρωσε.

«Συγχωνεύσεις σχολείων γίνονται και θα γίνουν για το καλό των παιδιών, για να έχουμε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, δασκάλους γαλλικών, γερμανικών, παιδιά που κοινωνικοποιούνται σωστά, για να έχουν μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να τους προσφέρουμε εκπαιδευτικές υπηρεσίες ενός ολοκληρωμένου σχολείου», επεσήμανε η κ. Μιχαηλίδου.

«Το περισσότερο που έχει να περπατήσει ένας μαθητής Λυκείου είναι 1,5 χιλιόμετρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κρίνουμε ότι είναι πολύ καλύτερο το να βρίσκεται ένα παιδί σε σχολείο που έχει συγχωνευθεί και θα έχει πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες, όλη την εξωστρέφεια, όλους τους ομίλους, από το 1,5 χιλιόμετρο περπατήματος», τόνισε ακόμη η Υφυπουργός Παιδείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.