ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δεν παραιτείται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ.Οικονόμου για την δολοφονία

Τι είπε για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ από Κροάτες νεοναζί χούλιγκανς - Έρχονται και άλλες καρατομήσεις μετά την ΕΔΕ

Δεν παραιτείται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ.Οικονόμου για την δολοφονία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, για τη δολοφονική επίθεση σε 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ από τους Κροάτες νεοναζί χούλιγκανς τόνισε ότι «Υπήρχαν πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν» αλλά ευθέως και παρά τα πυρά της αντιπολίτευσης δεν αισθάνεται πως πρέπει να παραιτηθεί.

Έτσι αναφέρεται σε ότι όλα τα λάθη είναι της αστυνομίας και μάλιστα διέταξε και ΕΔΕ «αποκεφαλίζοντας» 7 αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ για την δολοφονική επίθεση των νεοναζί Κροατών χούλιγκαν κατά του Μ.Κατσουρή.

Όπως εξήγησε, «υπάρχουν δύο αντιφατικά πρόσωπα της ΕΛΑΣ» καθώς από τη μία δεν αξιοποιήθηκαν οι πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί για τους χούλιγκαν που έρχονταν στη χώρα και από την άλλη κινητοποιήθηκαν και οι συλλήψεις έγιναν άμεσα.

Επίσης, στις δηλώσεις του έκανε λόγο για «πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα» και για «κραυγαλέα, τραγική αποτυχία» ενώ όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η ΕΔΕ γίνεται για να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν.

Εξυπακούεται, φυσικά, ότι οι απομακρύνσεις και οι μετακινήσεις, εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού, δεν θα σταματήσουν εδώ συνέχισε ο υπουργός. Για αυτό και, παράλληλα, έδωσα εντολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την τάχιστη διεξαγωγή και περάτωση εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Παράλληλα, απαντώντας σε όσους ζητούν την παραίτησή του, απάντησε: «Δεν είχα κανένα ενδοιασμό να παραιτηθώ αλλά δεν είναι ευθύνη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πώς θα καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισης των χούλιγκαν», επισημαίνοντας ότι «αναλαμβάνω την ευθύνη να δουλέψουμε σκληρά και να αλλάξουμε την Ελληνική Αστυνομία» ωστόσο δεν ανέφερε ούτε αν ο ίδιος είχε λάβει ενημέρωση για τα έγγραφα που μιλούσαν για τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ότι έρχονταν στην Ελλάδα ούτε ποιος έπρεπε να δράσει και  να δώσει τις αντίστοιχες εντολές για ν’ αναχαιτιστούν οι χούλιγκαν σε κάποιο σημείο της διαδρομής που έκαναν, ούτε γιατί δεν είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις στη Νέα Φιλαδάλφεια, εφόσον η ΕΛΑΣ γνώριζε το σχέδιο των Κροατών χούλιγκαν.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του τονίζει πως «η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, ενός ακόμη θύματος της τυφλής οπαδικής βίας, μας συγκλονίζει. Όπως και τα άγρια επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Ακολούθως αναφέρει πως: «Απαιτούνται άμεσα απαντήσεις για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της αστυνομίας ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα, αλλά και του πρωτοφανούς γεγονότος παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την UEFA, φάλαγγα εκατοντάδων χούλιγκαν να διασχίζει τη χώρα χωρίς να εντοπιστεί και να ακινητοποιηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθέως ζητά την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, μετά τη δολοφονία του 29χρονου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Σύμφωνα στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου νομίζει ότι θα κρυφτεί από τις ευθύνες του με την απομάκρυνση επτά αξιωματικών, είναι γελασμένος».

Τέλος σε ανακοίνωση για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ από νεοναζί χούλιγκανς της κροατικής Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια που εξέδωσαν οι «Σπαρτιάτες», κάνουν επίθεση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.