ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Διαστάσεις «ανέκδοτου» έλαβε η σύγκρουση στο ΣΥΡΙΖΑ: Η εκλογή προέδρου ήταν να γίνει στις 10 Μαρτίου αλλά… τελικά δεν θα γίνει!

Ο.Γεροβασίλη: «Να τις κάνεις μόνος σου αν θέλεις να δεις τι θα πάρεις» - Η αντίπαλος του Σ.Κασσελάκη δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει

Διαστάσεις «ανέκδοτου» έλαβε η σύγκρουση στο ΣΥΡΙΖΑ: Η εκλογή προέδρου ήταν να γίνει στις 10 Μαρτίου αλλά… τελικά δεν θα γίνει!

Διαστάσεις “ανέκδοτου” έλαβε η υπόθεση εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε εκλογές στις 30 Μαρτίου όταν ο Σ.Κασσελάκης είχε πει για 10 του ίδιου μήνα.

Το ζήτημα τελικά είναι ότι οι δύο προτάσεις που πηγαίνουν προς ψήφιση είναι ή 10 Μαρτίου εκλογές (άρα βγαίνει εκτός η αντίπαλος του Σ.Κασσελάκη) ή να μην γίνουν εκλογές!

Η πλειοψηφία των συνέδρων υπερψήφισε την συμβιβαστική πρόταση των Σ. Φάμελλου-Γ. Τσίπρα και Ν. Παππά για μη εκλογή προέδρου.

Μόλις μπήκε σε ψηφοφορία και σηκώθηκαν οι κάρτες – και ενώ είχε διακοπεί η live σύνδεση του Συνεδρίου -ο Στέφανος Κασσελάκης αντιλαμβανόμενος  ότι είναι η πλειοψηφία είπε: «Έληξε, δεν πάμε σε εκλογές έπεσαν οι μάσκες». 

Διαβάστε τι είπαν οι μέχρι πριν λίγες ώρες αντίπαλοι υποψήφιοι.

Ξεκίνησε με καθυστέρηση μιάμισης ώρας η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος άλλαξε την ώρα της ομιλίας με άδεια από το προεδρείο, κατά την τέταρτη και τελευταία ημέρα των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο. 

Όσον αφορά εμένα, ήμουν πάντα καθαρός απέναντί σας. Εκλογές στις 10 Μαρτίου και άμεσες καταστατικές αλλαγές είπε ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την Ο.Γεροβασίλη να απαντά ή 30 ή να τις κάνει μόνος του για να λάβει και αυτή την απάντηση “Δεν πάμε σε εκλογές, έπεσαν οι μάσκες”.

“Δακρύζοντας χθες μια σύνεδρος η Αθηνά με πλησίασε και με αγκάλιασε μου ζήτησε να μην πάμε σε εκλογές προέδρου, να προστατεύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Μου ράγισε την καρδιά μου.”

«Τώρα είναι η ώρα για όλα ή τίποτα» ξεκίνησε ο Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας ότι σύνεδροι που νοιάζονται τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζεύουν από χθες, «με απόλυτη ανιδιοτέλεια», υπογραφές για να μην γίνουν εκλογές τώρα.

Ο κ. Κασσελάκης εξήγησε ωστόσο ότι δεν γίνεται να μην γίνουν εκλογές τώρα και είπε ότι μονη διέξοδος είναι να δοθεί ο λόγος και πάλι στα μέλη του κόμματος.

«Μπήκα στο συνέδριο ολόκληρος, πώς γίνεται να βγω κομμένος καμματάκια;» διερωτήθηκε, επικαλούμενος ότι ο «ιστορικός μας ηγέτης», Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε εκλογές και ότι η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε ήδη την υποψηφιότητά της.

«Εσείς ψηφίσατε, αλλά κάποιοι δεν σας άκουσαν»

«Αν χρειαστεί, θα φωνάξουμε δυο φορές. Αν κάποιος βγήκε την πρώτη φορά επειδή τον φύτεψαν, την δεύτερη φορά δεν ξαναβγαίνει. Τη δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία»

«Επιτρέπεται από το καταστατικό μας εφόσον επίκεται διενέργεια εκλογών» είπε γιατί ζητά να μην υπάρξει ένας μήνας προεκλογική περίοδος για τις εσωκομματικές εκλογές

«Πάνω από έναν μήνα διαφωνούντες στα κανάλια για να μην μείνει τίποτα όρθιο»

«Σηκωθείτε όρθιοι και πάρτε το κόμμα στα χέρια σας»

«Κάποιοι έχουν σταυρώσει τα χέρια. Τι κάνουμε απέναντι σ’ αυτούς τους λίγους που θεωρούν τους εαυτούς τους τους ταγούς και τους καθοδηγητές; Τι κάνουμε εμείς οι πολλοί που ήρθαμε από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κρήτη, τη διασπορά, απέναντι στους λίγους που ήρθαν από διαδρόμους και ναι, μυστικούς δείπνους;»

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ούτε στην εσωκομματική δημοκρατία. Άρα, κάντε την καρδιά σας πέτρα, κάντε ένα κουράγιο ακόμα και δώστε καθαρές λύσεις τώρα. Εκλογές στις 10 Μαρτίου».

«Φωτογραφίζοντας» όσους τον υπονόμευσαν, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε πριν από τέσσερις μήνες, όμως κάποιοι έκαναν ότι δεν τον άκουσαν. «Ξέρω ότι έχετε βαρεθεί, έχετε κουραστεί» είπε, απευθυνόμενος στα μέλη. «Δεν γίνεται να παραμείνω πρόεδρος υπό αυτές τις συνθήκες» υπογράμμισε.

Όπως είπε, εάν κάποιος εκλεγεί πρόεδρος για δεύτερη φορά, δεν γίνεται να είναι φυτευτός, αλλά θα σημαίνει ότι «έβγαλε ρίζες στην κοινωνία».

«Φωτογραφίζοντας» όσους τον υπονόμευσαν, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε πριν από τέσσερις μήνες, όμως κάποιοι έκαναν ότι δεν τον άκουσαν. «Ξέρω ότι έχετε βαρεθεί, έχετε κουραστεί» είπε, απευθυνόμενος στα μέλη. «Δεν γίνεται να παραμείνω πρόεδρος υπό αυτές τις συνθήκες» υπογράμμισε.

Όπως είπε, εάν κάποιος εκλεγεί πρόεδρος για δεύτερη φορά, δεν γίνεται να είναι φυτευτός, αλλά θα σημαίνει ότι «έβγαλε ρίζες στην κοινωνία».

 Μπορώ να γίνω πρόεδρος στις 10 Μαρτίου με ορίζοντα εθνικών εκλογών και με τη δική σας εντολή, είπε, υποσχόμενος αλλαγές στο Καταστατικό της παράταξης, εάν εκλεγεί εκ νέου.

«Κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αν και γνωρίζουν ότι επιτρέπεται από το καταστατικό η επιτάχυνση των διαδικασιών. Άλλωστε, η Όλγα Γεροβασίλη είναι ήδη γνωστή στο πανελλήνιο. Για να δούμε όμως τι ζητούν αυτοί που θέλουν έναν μήνα προεκλογική περίοδο. Δηλαδή πάμε για τις 31 Μαρτίου, πάνω από έναν μήνα χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση. Ύστερα Πάσχα και μετά η προεκλογική περίοδος των ευρωεκλογών… Πάρτε το κόμμα στα χέρια σας! Δικό σας είναι! Κάποιοι θέλουν να χρεώσουν σε εμένα την αποτυχία των ευρωεκλογών. Εμείς τι κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους λίγους, που θεωρούν τους εαυτούς τους καθοδηγητές;» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Το λόγο μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη πήρε η Όλγα Γεροβασίλη τονίζοντας ότι «σήκωσε το γάντι» που πέταξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε ότι αν ο κ. Κασσελάκης «ανακαλέσει το “βρείτε μου αντίπαλο” σταματάμε εδώ».

«Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω ποτέ το καταστατικό του κόμματος. Περιμένω. Στην Αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμισε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει»

«Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες. Εσύ το πέταξες. Αν θες εκλογές σε 10 μέρες, αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει. Κάντε μας μόνος σου να δούμε τι θα πάρει» είπε.

Σύντροφοι, συντρόφισσες, το σώμα είναι κυρίαρχο, λέει η Όλγα Γεροβασίλη. Σε δέκα μέρες, χωρίς διασφαλίσεις και εγγυήσεις, είναι αστείο να ζητάς εκλογές. Γι’ αυτό είπα, αν θες κάνε μόνος σου εκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχουν δύο προτάσεις, λέει ο πρόεδρος του συνεδρίου. Η μία του Στέφανου Κασσελάκη να γίνουν εκλογές για τον πρόεδρο στις 10 Μαρτίου, η δεύτερη των Φάμελλου, Παππά, Γιώργου Τσίπρα να μην πάμε σε εκλογική διαδικασία και η τρίτη της Όλγας Γεροβασίλη να πάμε σε εκλογή προέδρου στις 30 Μαρτίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.