ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Μεταμεσονύχτια παρέμβαση Σ.Κασσελάκη ενώ πλέον του «βρήκαν αντίπαλο» για να πάνε σε εκλογές – Αυτά είναι τα δύο «στρατόπεδα»

Αλλάζει την ώρα της ομιλίας του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Ζήτησε να μιλήσει πριν τις ψηφοφορίες των συνέδρων

Μεταμεσονύχτια παρέμβαση Σ.Κασσελάκη ενώ πλέον του «βρήκαν αντίπαλο» για να πάνε σε εκλογές – Αυτά είναι τα δύο «στρατόπεδα»

Την αλλαγή ώρας της ομιλίας του ζήτησε από το Προεδρείο του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του κόμματος θέλει να μιλήσει την Κυριακή στις 11:00 το πρωί πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων, όπως έκανε γνωστό μέσω ανάρτησής του στο X/Twitter.

«Ζητώντας την άδεια του Προεδρείου του Συνεδρίου μας, θα αλλάξω την ώρα της ομιλίας μου. Θα μιλήσω το πρωί στις 11:00, πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων».

Την ίδια στιγμή τα δύο στρατόπεδα των υποψηφίων προέδρων (που όπως όλα δείχνουν θα είναι για μέχρι τις ευρωεκλογές) έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την σύγκρουση ενώ ήδη αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη παίρνουν θέση στην σκακιέρα.

Όμως η πρόταση για ακύρωση – ή αναβολή – της εσωκομματικής αναμέτρησης διακινήθηκε αρχικά από απλούς συνέδρους πλέον έχει υιοθετηθεί στην πορεία από στελέχη της λεγόμενης πρώτης γραμμής. Πάντως, για την ώρα η διάταξη δυνάμεων έχει ως εξής:

Με τον Στέφανο Κασσελάκη

Στο πλευρό του Στέφανο Κασσελάκη βρίσκονται οι βουλευτές: Ευάγγελος Αποστολάκης (Επικρατείας), Νίκος Παππάς (Νότιος τομέας Αθήνας), Ραλλία Χρηστίδου (Νότιος τομέας Αθήνας), Ρανια Θρασκιά (Α’ Θεσσαλονίκη), Πέτρος Παππάς (Κιλκίς), Καλλιόπη Βέττα (Κοζάνης), Βασίλης Κόκκαλης (Λάρισας), Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (Μαγνησίας), Θεοδώρα Τζάκρη (Πέλλας), Κυριακή Μάλαμα (Χαλκιδικής) η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη, ο πρόεδρος του Συνεδρίου Πάνος Ρήγας, οι πρώην βουλευτές Νατάσσα Γκαρά και Μάριος Κατσής καθώς και οι Νίκος Καρανίκας και Θανάσης Οικονόμου

Με την Ολγα Γεροβασίλη:

Η βουλευτής Άρτας και αντιπρόεδρος της Βουλής έχει την υποστήριξη του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, η υποψηφιότητα Γεροβασίλη υποστηρίζεται από τους βουλευτές: Αθηνά Λίνου (Βόρειος Τομέας Αθήνας), Κατερίνα Νοτοπούλου (Α Θεσσαλονίκης), Μαρίνα Κοντοτόλη (Τρικάλων), από τους πρώην βουλευτές Γιάννη Ραγκούση, Κώστα Ζαχαριάδη, Αλέκο Φλαμπουράρη και Χρήστο Σπίρτζη από τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη και τους Διονύση Τεμπονέρα και Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Υπέρ αναβολής

Οι οριακές εργασίες του Συνεδρίου ανέδειξε και μια νέα τάση υπέρ της ανάγκης αναβολής των εσωκομματικών εκλογών. Η πρόταση εκδηλώθηκε αρχικά από απλά μέλη αλλά στην συνέχεια εκφράστηκε από στελέχη της λεγόμενης “πρώτης γραμμής”. Υπέρ της διακοπής κάθε συζήτησης για εσωκομματική αναμέτρηση προκειμένου το κόμμα να επικεντρωθεί στις επικείμενες ευρωεκλογές τοποθετήθηκαν: ο επικεφαλής της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος και ο βουλευτής Όθων Ηλιόπουλος (Επικρατείας).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ακύρωση της νέας εσωκομματικής αναμέτρησης και την απόσυρση της υποψηφιότητας Γεροβασίλη ζήτησε και ο Παύλος Πολακης με ανάρτηση του το βράδυ του Σαββάτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.