ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Βίλα με πανάκριβο ημερήσιο μίσθωμα για «γερά πορτοφόλια» νοικιάζει ο Κ.Μητσοτάκης στην Τήνο

Τα ερωτήματα για τη νομιμοποίηση και το πόθεν έσχες μετά το δημοσίευμα

Βίλα με πανάκριβο ημερήσιο μίσθωμα για «γερά πορτοφόλια» νοικιάζει ο Κ.Μητσοτάκης στην Τήνο

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία», ο Γιάννης Ραγκούσης δίνει σκληρή απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη βγαίνοντας έτσι στην “αντεπίθεση” για το σπίτι που ενοικιάζει στην διάσημη πλατφόρμα, προαναγγέλλοντας επίσης και δηλώσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο πρωθυπουργός διαθέτει έπαυλη που την ενοικιάζει στην πλατφόρμα Airbnb στην Τήνο από το 2014.

Σειρά ερωτημάτων επίσης θέτει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» για «την άδεια βραχυχρόνιας μίσθωσης της βίλας» του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Τήνο.

Δηλώθηκαν τα εισοδήματα από την ενοικίαση στο «πόθεν έσχες» και στην Εφορία;», αναρωτιέται η εφημερίδα, αποκαλύπτοντας το έγγραφο με το οποίο είχε δοθεί στον κ. Μητσοτάκη το ειδικό σήμα λειτουργίας με βάση το νόμο 4179/2013 για την «τουριστική επιπλωμένη έπαυλη», η οποία εισήχθη σε ειδικό καθεστώς μίσθωσης.
Ποιο ήταν το ύψος των εισοδημάτων που μπορεί να να αποκόμισε από αυτή την κίνηση (εάν τελικά ενοικίασε τη βίλα) και κατά πόσον αυτά τα εισοδήματα δηλώθηκαν στην εφορία;
Την ενοικιάζει ακόμα και σήμερα;

Το δημοσίευμα κάνει λόγο πως στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού το 2021 τα τετραγωνικά της έπαυλης για πρώτη φορά εμφανίζονται να είναι 471,30, ενώ στα προηγούμενα 415,85! Όπως διευκρινίζεται «η βίλα είχε αυθαίρετες κατασκευές και, μάλιστα, μεγέθους 55 τμ(!), τις οποίες νομιμοποίησε χρησιμοποιώντας τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 4495/2017».

Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ σημειώνει «επειδή δεν είμαστε ίδιοι, δεν θα κρυφτώ πίσω από εσένα, ή πίσω από συμψηφισμούς. Αύριο Κυριακή θα δημοσιεύσω την πλήρη δήλωσή μου.

Yπογραμίζει δε, ότι θα απευθύνει δημόσια, δύο συγκεκριμένες προκλήσεις προς τον πρωθυπουργό, τονίζοντας με νόημα

«θα τολμήσεις να ανταποκριθείς;»

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση

Αγαπητέ Κυριάκο, εδώ πληρώνονται όλα!

Όμως επειδή δεν είμαστε ίδιοι, δεν θα κρυφτώ πίσω από εσένα, ή πίσω από συμψηφισμούς.

Αύριο Κυριακή θα δημοσιεύσω την πλήρη δήλωσή μου.

Ταυτόχρονα θα απευθύνω δημόσια, δύο συγκεκριμένες προκλήσεις προς εσένα.

Θα τολμήσεις να ανταποκριθείς;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.