ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η πρώτη συστημική δημοσκόπηση (Metron Analysis) που δείχνει κατάρρευση της «μητσοτακικής» ΝΔ στο 28%!

Η πρώτη συστημική δημοσκόπηση (Metron Analysis) που δείχνει κατάρρευση της «μητσοτακικής» ΝΔ στο 28%!

Δημοσκοπική κατάρρευση της ΝΔ υπό την ηγεσία του Κ.Μητσοτάκη, αναγνωρίζουν πλέον ακόμα και οι εταιρείες που έδιναν ποσοστά της τάξεως του 34% στο κυβερνών κόμμα τον Ιούλιο, ως απόρροια της οικονομικής, κοινωνικής κατάρρευσης και των μέτρων κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,3%, το Κίνημα Αλλαγής 9,8%, το ΚΚΕ 5,1%, η Ελληνική Λύση 4,3% και το ΜέΡΑ25 4%.

Η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 9,7% και φαίνεται ότι το ΚΙΝΑΛ πλέον διεμβολίζει και τα δύο μεγάλα κόμματα.

Αν διατηρηθεί η τάση πάμε σε ένα σκηνικό τύπου «Γερμανίας» με τρικομματικό πολιτικό σχηματισμό, αμέσως μετά τις εκλογές

Στην πρόθεση ψήφου, λοιπόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,3%, το Κίνημα Αλλαγής 9,8%, το ΚΚΕ 5,1%, η Ελληνική Λύση 4,3% και το ΜέΡΑ25 4%

Η Νέα Δημοκρατία σε συστημική δημοσκόπηση πέφτει για πρώτη φορά κάτω από το 30%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 10,5 %.

Η αλήθεια βέβαια, είναι ακόμα χειρότερη για τη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη: Το κόμμα δεν υφίσταται σε ποσοστά πάνω από 20% ακόμα και με αναγωγή επί των αναποφάσιστων, σε μια μεγάλη περιοχή που ξεκινά από τα Τέμπη και φτάνει μέχρι το Νέστο και αυτή η περιοχή είναι η προδομένη, από κάθε άποψη, Μακεδονία, ενώ σε ηλικίες 18-35 πανελλαδικά, είναι δεύτερο κόμμα κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Η γενική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά υπολείπεται κατά πολύ του 31,5% των εκλογών του 2019, αλλά δεν υποχωρεί τόσο πολύ όπως εμφανίζει η δημοσκόπηση, Η διαφορά υπέρ ΝΔ (η οποία σε καμία περίπτωση και σε καμία σοβαρή δημοσκόπηση δεν ξεπερνά το 23-25%, είναι 3-4 μονάδες, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μεταξύ 19 και 22%.

Η πλαγιοκόπηση από το ΚΙΝΑΛ δεν είναι τόσο έντονη, όσο έντονη είναι η διαρροή της ΝΔ προς τα δεξιά της: Τα κεντροδεξιά και δεξιά κόμματα λαμβάνουν συνολικά το 15% των ψήφων με την Ελληνική Λύση να διπλασιάζει σχεδόν τις δυνάμεις της περί το 7%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αύριο θα υπάρξει ολοκληρωμένη ανάλυση της δυναμικής της δεξιάς ψήφου στην Ελλάδα σήμερα, από το pronews.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.