Δημοσκόπηση: Στις 23 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Στις 23 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω κορωνοϊού έχει ανέβει 23 μονάδες.

Η δημοσκόπηση κατέγραψε επίσης το πώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει τη ζωή των Ελλήνων, τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία και την κοινωνία, αλλά και το πώς αξιολογούν οι πολίτες της διαχείριση της κρίσης

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου τηλεφωνικά σε 1.254 πολίτες.

Στην ερώτηση για καταλληλότερος πρωθυπουργός το 53% θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 22% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 20% λέει κανέναν από τους δύο.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 45%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στο 22%, το ΚΙΝΑΛ στο 5,5%, το ΚΚΕ στο 5%, η Ελληνική Λύση στο 4,5%, το ΜέΡΑ 25 στο 2,5% και η Χρυσή Αυγή στο 1%.

Στο ερώτημα πόσο σας ανησυχεί η επιδημία το 78% οι πολίτες απάντησαν αρκετά ή πολύ, ενώ το 12% ανησυχεί μέτρια, με ένα 7% να ανησυχεί ελάχιστα ή καθόλου.

Στο πόσο έχει επηρεάσει η πανδημία και τα μέτρα στην καθημερινότητα της οικογένειας, το 83% απάντησε πολύ ή αρκετά, το 10% μέτρια και το 4% λίγο ή καθόλου.

Το πόσο έχουν επηρεάσει τα μέτρα την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, το 57% απάντησε αρκετά ή πολύ, το 18% μέτρια και το 20% λίγος έως καθόλου.

Το πώς αξιολογούν τις ενέργειες της κυβέρνησης με τον κορονοϊό, το 82% απάντησε θετικά, ενώ το 14% αρνητικά.

Στην ερώτηση για το πώς αξιολογούν οι πολίτες τη στάση της αντιπολίτευσης, το 46% απάντησε θετικά και το 47% αρνητικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.