Νέα δημοσκόπηση: Με πόσες μονάδες προηγείται η ΝΔ – Τι δηλώνει ο κόσμος για τον κορωνοϊό και τους χειρισμούς

Νέα δημοσκόπηση: Με πόσες μονάδες προηγείται η ΝΔ – Τι δηλώνει ο κόσμος για τον κορωνοϊό και τους χειρισμούς

24 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά στην πρόθεση ψήφου είναι η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με βάση το βαρόμετρο της Opinion Poll στην Α’ Αθηνών. Στην δημοσκόπηση, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών εγκρίνουν τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το 41,5% των ερωτώμενων δηλώνει ότι θα ψήφιζε ΝΔ εάν διεξάγονταν εκλογές την προσεχή Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 17,5%, το ΚΙΝΑΛ 3,4%, το ΚΚΕ 4,2%, η Ελληνική Λύση 1,6%, η ΜέΡΑ 25 καταγράφει 1,5%, 2,2% το κόμμα Κασιδιάρη, «θα απείχα» απαντά το 4,4%, λευκό απαντά το 1,8%, άκυρο σημειώνει το 0,7%, η απάντηση του 12,9% είναι ότι δεν έχει αποφασίσει, ενώ το 6,1% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ και το 2,2% δηλώνει άλλο κόμμα, ενώ κρίνουν στην δημοσκόπηση αποτελεσματικότερη και την πρότασή του για την έξοδο από την κρίση.

Η δημοσκόπηση “βγάζει” δημοσκόπηση… δαγκωτό

Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη συνολική στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού το 76% των ερωτώμενων συνολικά απαντά πολύ (39%) ή αρκετά (37%) ικανοποιημένοι, ενώ το 23% συνολικά λίγο (14%) και το καθόλου (9%). 1% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση πόσο αισιόδοξοι είναι για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και στο επόμενο διάστημα το 58% των ερωτώμενων συνολικά απαντά πολύ (40%) ή αρκετά (18%), ενώ το 39% συνολικά λίγο (26%) ή καθόλου (13%). 3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Φάκελος οικονομία

Σε ό,τι αφορά το πόσο εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα της οικονομίας, το 46% απαντά πολύ (25%) και αρκετά (21%), ενώ το 52% συνολικά λίγο (29%) ή καθόλου (23%). 2% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση ποια από τις προτάσεις εξόδου από την οικονομική κρίση κρίνουν πιο ρεαλιστική και αποτελεσματική το 42% των ερωτώμενων απαντά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ το 10,8% του Αλέξη Τσίπρα. Καμία από τις δύο απαντά το 27,3%. 19,9% των ερωτώμενων δηλώνουν δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 55% των ερωτηθέντων κρίνει ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, το 21% προς τη λάθος, το 19% ούτε προς τη σωστή ούτε προς τη λάθος. Το 5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 55% των ερωτωμένων θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 14,8% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 27,8% κανέναν από τους δυο. 2,3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.