ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέα δημοσκόπηση της Pulse: Όσα αναφέρει για τα μέτρα και το εμβόλιο

Νέα δημοσκόπηση της Pulse: Όσα αναφέρει για τα μέτρα και το εμβόλιο

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που ήρθε στην δημοσιότητα από την Pulse, οι Έλληνες εξέφρασαν την επιθυμία τους για παράταση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Αναφορικά με το lockdown, το 76% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παράτασής του, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μόλις το 17% ζητεί άμεση χαλάρωση των μέτρων.

Εξάλλου στη δημοσκόπηση της Pulse η ΝΔ διατηρεί άνετο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 16% στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας 38% (39,5% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ (22,5% στην προηγούμενη μέτρηση). Το ΚΙΝΑΛ διατηρείται στην τρίτη θέση με 6,5% και ακολουθούν ΚΚ# (5,5%) και Ελληνική Λύση με 5%

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων το προβάδισμα της ΝΔ ανεβαίνει στο 17% καθώς συγκεντρώνει 40% έναντι 23% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 7%, ΚΚΕ με 6% και Ελληνική Λύση με 5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης έναντι του Τσίπρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 45% έναντι μόλις 23% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην ερώτηση πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, το 52% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ανησυχούν πολύ, το 26% αρκετά, το 11% μέτρια και το 8% λίγο έως ελάχιστα.

Από τους ερωτηθέντες σε ηλικιακές ομάδες, περισσότερο ανησυχούν οι ηλικιωμένοι από 60 ετών και άνω σε ποσοστό 91%, ακολουθούν οι μεσήλικες (από 45 έως 59 ετών) σε ποσοστό 83%, αλλά και οι νεότεροι (από 30 έως 44 ετών) σε ποσοστό 74%.

Στην ερώτηση αν θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το 64% των ερωτηθέντων απαντά «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι», ενώ ένα 30% απαντά «μάλλον όχι» και «σίγουρα όχι».

Σε ερώτηση αναφορικά με τη χρονική στιγμή που θα επιλέξουν να κάνουν το εμβόλιο, το 34% των ερωτηθέντων απαντά «άμεσα», το 21% «μετά από 2-3 μήνες», το 21% απαντά «αργότερα» και ένα 16% απαντά «ποτέ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.