ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δημοσκόπηση ALCO: Ν.Δένδιας και Κ.Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί – Στο 54% η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Τα πιο υψηλά ποσοστά συσπείρωσης εμφανίζει το ΚΚΕ (94%), η Ελληνική Λύση (91%) και το ΠΑΣΟΚ (85%)

Δημοσκόπηση ALCO: Ν.Δένδιας και Κ.Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί – Στο 54% η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha επιβεβαίωσε τη ραγδαία αποσυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την υψηλή δημοφιλία Ν.Δένδια και Κ.Πιερρακάκη από πλευράς υπουργών.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζει συσπείρωση (54%) γεγονός το οποίο σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους του στις εθνικές εκλογές έχει πλέον αποστασιοποιηθεί από την Κουμουνδούρου.

Οι μεγαλύτερες απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται, όπως ήταν αναμενόμενο, προς τη Νέα Αριστερά (10%), προς το ΠΑΣΟΚ (4%) το οποίο βρίσκεται πλέον καθαρά στη δεύτερη θέση αλλά και προς το ΚΚΕ το οποίο φλερτάρει με διψήφιο ποσοστό και απειλεί την τρίτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη μεγαλύτερη αποσυσπείρωση παρουσιάζουν οι Σπαρτιάτες 46% ενώ η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει στο 70% γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει τις απώλειες στην πρόθεση ψήφου για τις επικείμενες ευρωεκλογές. Τα πιο υψηλά ποσοστά συσπείρωσης εμφανίζει το ΚΚΕ (94%), η Ελληνική Λύση (91%) και το ΠΑΣΟΚ (85%).

Το βασικό κριτήριο για την επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το 38% αναφέρει την οικονομία, το 17% τα κοινωνικά ζητήματα και το 16% την ιδεολογία.

Όσον αφορά στην εικόνα των υπουργών, ο Νίκος Δένδιας με 32% θεωρείται ο πιο επιτυχημένος και ακολουθεί Κυρ. Πιερρακάκης (12%), Μιχ. Χρυσοχοϊδης (10%), Άδωνις Γεωργιάδης (8%) και Κωστής Χατζηδάκης (4%). Το 37% των ερωτηθέντων δηλώνει «κανένας» ενώ το 18% δεν απαντά.

Δείτε τη δημοσκόπηση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.