ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δημοσκόπηση GPO: Μπαίνουν στη Βουλή οι «Έλληνες» – Στο 3,1% η Ελληνική Λύση μετά τις αποχωρήσεις

Στο 32,8% δίνει τη ΝΔ η δημοσκόπηση της GPO

Δημοσκόπηση GPO: Μπαίνουν στη Βουλή οι «Έλληνες» – Στο 3,1% η Ελληνική Λύση μετά τις αποχωρήσεις

Μια ακόμη συστημική δημοσκόπηση δίνει «φουσκωμένα» τα ποσοστά της ΝΔ, ενόψει εκλογών 2023, καθώς σύμφωνα με την GPO η ΝΔ έχει ποσοστό 32,8% και προβάδισμα 5,9 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη έρευνα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,9%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9%, το ΚΚΕ 6,3%, η Ελληνική Λύση 3,1%, το ΜεΡΑ25 3,2%, οι Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη 3%, η Εθνική Δημιουργία 1,4%, άλλο κόμμα επιλέγει το 3,5% ενώ «δεν ξέρω/αναποφάσιστοι» δηλώνει το 8,7% των ερωτηθέντων.

Σε σχέση με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις, τον Μάρτιο και στις αρχές Απριλίου, της ίδιας εταιρείας η Νέα Δημοκρατία καταγράφει σημαντική αύξηση στα ποσοστά της. Μικρότερα είναι αντίθετα τα κέρδη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απώλειες καταγράφει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 εµφανίζονται σταθερά, κρατώντας τις δηµοσκοπικές δυνάµεις που είχαν κερδίσει µετά τον Μάρτιο, ενώ πτώση καταγράφουν τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης.

Να θυμίσουμε ότι ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς απάντησε αρνητικά στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για ανάρτηση των πρωτογενών και αστάθμητων δεδομένα των δημοσκοπήσεων, την ώρα που όλο και περισσότερες συστημικές δημοσκοπήσεις προκαλούν απορία στους πολίτες, λόγω των αποτελεσμάτων τους.  

Ο ΣΕΔΕΑ υποστηρίζει ότι «η δημοσιοποίηση αστάθμιστων δεδομένων αφενός μεν δεν προβλέπεται στον Ν 3603/2007, αφετέρου η μη δημοσιοποίησή τους αποτελεί την κρατούσα πρακτική σε ολόκληρο τον κόσμο».

Παράλληλα σημειώνει ότι «εάν κάποιος επιθυμεί πρόσθετο έλεγχο σε μια δημοσκόπηση, μπορεί να προσφύγει στην Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων».

Επί τις ουσίας οι εταιρείες δημοσκοπήσεων ισχυρίζονται ότι θα βγάζουν ως αποτελέσματα ότι θέλουν, χωρίς να δίνουν αναφορά σε κανέναν, κάτι που προκαλεί εντύπωση, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τα αποτελέσματα πολλών δημοσκοπήσεων να διαψεύδονται και δεν είναι διόλου απίθανο να το δούμε και στις εκλογές του Μαΐου! 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.