Η κατάσταση δεν σώζεται

Τρεις παράγοντες φέρνουν την καθίζηση της Νέας Δημοκρατίας και θα καθορίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών όποτε κι αν γίνουν:

Η ακρίβεια, ο πληθωρισμός και η διαχείριση της πανδημίας στην οποία ασκήθηκε μία αυταρχική πολιτική από την κυβέρνηση Mητσοτάκη.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα πλεον ακόμα και στα φιλοκυβερνητικά μέσα, αφού σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc, 6 στους 10 Έλληνες περιμένουν ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, με βάση τα αποτελέσματα του β!, για τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Αυτό αποδεικνύει το τεράστιο κλίμα ανασφάλειας που έχει δημιουργήσει με τις αποφάσεις του ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως οι ρωσικές κυρώσεις και τα σκληρά lockdown. Ωστόσο, ένα ποσοστό 36,2% δηλώνει ότι έχει ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Η ακρίβεια έχει οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας σε περιορισμό της κατανάλωσης ακόμα και των βασικών: Είναι χαρακτηριστικό ότι το 67% δηλώνει ότι έχει περιορίσει τις αγορές σε μη απαραίτητα είδη – για παράδειγμα, ένδυση και υπόδηση – αλλά το 57% κάνει λόγο για περιορισμό ακόμα και στα είδη διατροφής και στο ηλεκτρικό ρεύμα!

Πλέον τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στις εφοδιαστικές αλυσίδες ήδη από τα δύο χρόνια της πανδημίας, θα χρειαστούν και αυτά με την σειρά τους άλλα δύο χρόνια (τουλάχιστον) για να αποκατασταθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να μην πούμε και για τις νέες ασθένειες που έκαναν την εμφάνισή τους όπως η ευλογιά των πιθήκων και η οξεία ηπατίτιδα που αποτελούν άγνωστες μεταβλητές για το μέλλον.