ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Δωράκι» 4,9 εκατ. ευρώ από Κ.Μπακογιάννη σε τεχνική εταιρεία μία εβδομάδα πριν φύγει!

«Ανήθικη» υπογραφή διάθεσης πόρων του Δήμου μερικές ημέρες πριν αποχωρήσει από τον δημαρχιακό θώκο

«Δωράκι» 4,9 εκατ. ευρώ από Κ.Μπακογιάννη σε τεχνική εταιρεία μία εβδομάδα πριν φύγει!

Χθες ο εκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων Χ.Δούκας κατήγγειλε την πραξικοπηματική αφαίρεση του ελέγχου της εταιρίας του δήμου Αθηναίων «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» με σκοπό «να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει» και την ίδια στιγμή η εταιρεία ανέθεσε έργο ύψους 4,9 εκατ. ευρώ!

Με λίγα λόγια ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων Κ.Μπακογιάννης συνέχισε να «μοιράζει» χρήματα.

Για την ακρίβεια η εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας» υπέγραψε εργολαβικό συμφωνητικό για την εκτέλεση των εργασιών της σύμβασης «Αποκατάσταση κτιρίου στέγασης ακαδημίας λυρικής τέχνης MARIA CALLAS».

Το συμβατικό τίμημα του έργου είναι 4.873.400 ευρώ και θα κατασκευαστεί σε 24 μήνες.

Την σύμβαση εκ μέρους της Ανάπλασης Αθήνας έχει υπογράψει ο διευθύνων σύμβουλος Πολυχρόνης Ακριτίδης ο οποίος διορίσθηκε από τον Κώστα Μπακογιάννη!

Δεν είναι παράνομο αυτό που έκανε ο Κ.Μπακογιάννης αλλά πολιτικά είναι ανήθικο γιατί είθισται οι πολιτικές ηγεσίες να μην υπογράφουν και να μην αναθέτουν έργα για μετά τις εκλογές τις οποίες έχουν χάσει.

Εδώ ο Κ.Μπακογιάνης έχει ηττηθεί και δεν θα είναι δήμαρχος.

Δεν υπάρχει πιεστική ανάγκη για να υπογράψει αυτό το έργο και θα μπορούσε να υπογράψει κάτι τέτοιο αν είχε την συναίνεση του επόμενου δημάρχου, δηλαδή του Χάρη Δούκα, κάτι το οποίο δεν έχει.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις διατάξεις για την «Ανάπλαση ΑΕ» και για την χθεσινή υπογραφή εξαπέλυσε σε παρέμβασή του, νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως «δεν έχετε τον Θεό σας».

«Αν πάρουμε τοις μετρητοίς αυτά που λέτε, είναι σαν να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι ο κ. Μπακογιάννης ήταν απολύτως ακατάλληλος να διαχειριστεί αυτά τα θέματα.

Και εσείς, χωρίς ταπεινά κίνητρα, κάνετε μια επιλογή η οποία είναι στην κατεύθυνση του επιτελικού κράτους, η οποία θα επιταχύνει την υλοποίηση αυτών των πολιτικών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση:

«Σας προτείνουμε λοιπόν, για να ολοκληρώσετε τον κύκλο της επιτελικότητας και να τερματίσετε την ταχύτητα υλοποίησης των έργων, τώρα που δεν είναι δήμαρχος ο κ. Μπακογιάννης να τον κάνετε υπουργό Αναπλάσεως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι μόλις χθες «η Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ υπέγραψε σύμβαση για υλοποίηση έργου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν έχετε το Θεό σας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.