ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εκλογές 2023: Πού ψηφίζουν κληρικοί και δημόσιοι υπάλληλοι

Ποιοι στερούνται του δικαιώματος ψήφου

Εκλογές 2023: Πού ψηφίζουν κληρικοί και δημόσιοι υπάλληλοι

Λίγες ημέρες απέμειναν περίπου για τις εκλογές 2023, με τους πολίτες να ετοιμάζονται να σπεύσουν στην κάλπη, καθώς η εκλογική μάχη των κομμάτων βρίσκεται στο «κόκκινο»

Μέσα από ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, «Μάθε πού ψηφίζεις», μπορούν να ενημερωθούν για το εκλογικό κέντρο στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και μέσα σε μερικά λεπτά βρίσκουν με μερικά κλικ, το σημείο όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στις εκλογές 2023, της 21ης Μαΐου, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους. Για πρώτη φορά, απέκτησαν δικαίωμα ψήφου και οι Έλληνες του εξωτερικού υπό δύο προϋποθέσεις.

Εκλογές 2023: Πού ψηφίζουν οι κληρικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι δικαστικοί, οι δημόσιοι γενικά πολιτικοί υπάλληλοι και οι κληρικοί ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, είτε στο δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, είτε στον τόπο διαμονής τους, εάν είναι εγγεγραμμένοι σε ειδικό εκλογικό κατάλογο ετεροδημοτών, ψηφίζοντας τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας που είναι εγγεγραμμένοι.

Εκλογές 2023: Ποιοι στερούνται του δικαιώματος ψήφου

Στερούνται του δικαιώματος ψήφου στις εκλογές:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσοι βρίσκονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση και για όσο χρόνο διαρκεί αυτή.
Όσοι καταδικάζονται αμετάκλητα:
(α) σε κάθειρξη για τα αδικήματα των κεφαλαίων 1-6 του Δεύτερου Βιβλίου του Ποινικού Κώδικα ή
(β) σε οποιαδήποτε ποινή για εγκλήματα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα που επισείουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης ή
(γ) σε ισόβια κάθειρξη για κάθε άλλο αδίκημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.