Κ.Μητσοτάκης: «Θέλουμε ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση – Ακούω τις ίδιες σαχλαμάρες από την αντιπολίτευση»

Ο Κ.Μητσοτάκης έδωσε χθες το σύνθημα στους βουλευτές της ΝΔ για την προεκλογική περίοδο «αυτοδυναμία ή περιπέτειες»

Κ.Μητσοτάκης: «Θέλουμε ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση – Ακούω τις ίδιες σαχλαμάρες από την αντιπολίτευση»

Την άτυπη έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας, πριν την αποψινή ομιλία του στο Περιστέρι, έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» το πρωί της Δευτέρας (29.5.2023) ενόψει της σημερινής προκήρυξης των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», καθώς σήμερα (29/5) αναμένεται να προκηρυχθούν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο ίδιος έδωσε χθες το σύνθημα στους βουλευτές της ΝΔ για την προεκλογική περίοδο «αυτοδυναμία ή περιπέτειες».

Παρακολουθήστε  τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην «Κοινωνία Ώρα MEGA»:

«Από την πρώτη στιγμή που μάθαμε το εκλογικό αποτέλεσμα, το μήνυμα που ήθελα να στείλω είναι ότι πρέπει να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Είναι μοναδικό αποτέλεσμα την περίοδο της Μεταπολίτευσης και μας γεμίζει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Οι πολίτες μας έδωσαν μια ισχυρή εντολή. Αν δεν υπήρχε ο σκόπελος της απλής αναλογικής, σήμερα θα είχαμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Σκοπός είναι να επιβεβαιωθεί ό,τι έγινε πριν μια εβδομάδα αφενός να επιβραβευθεί η προηγούμενη 4ετία αφετέρου για τις προκλήσεις που έρχονται μετά», εξήγησε μεταξύ άλλων.

«Θέλουμε ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, κάτι που δεν γίνεται με οριακή πλειοψηφία», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο είπε ότι δεν πιστεύει γιατί κάποιος που ψήφισε ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου να μην το ξανακάνει και σε αυτές της 25ης Ιουνίου.

«Ανέφικτος στόχος οι 180 βουλευτές λόγω της πιθανής παρουσίας πολλών κομμάτων στη Βουλή αλλά δεν θα ήθελα να προχωρήσω σε συνταγματικές αλλαγές μόνος μου», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η ΝΔ ήταν μπροστά και στη νεολαία. Πιστεύω ότι μιλήσαμε και μπορούμε να μιλήσουμε για τα θέματα που απασχολούν τη νεολαία, όπως τα πανεπιστήμια. Κάποιοι έβλεπαν τους νέους ως εργαλείο αντίστασης, ωστόσο εγώ δεν εξεπλάγην από το αποτέλεσμα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ελλάδα αρχίζει να μετατρέπεται σε εκπαιδευτικό κέντρο, καθώς τα δημόσια πανεπιστήμια αρχίζουν να εφαρμόζουν νέα προγράμματα. Αντί να εξάγουμε, θα μπορούμε να εισάγουμε φοιτητές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Όραμά μου είναι να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα κέντρο εκπαίδευσης με περιφερειακό βεληνεκές, κάτι που αρχίζει και γίνεται πράξη», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν κατάλαβαν τίποτα από ότι έγινε την περασμένη Κυριακή. Εξακολουθούν και παρουσιάζουν την εικόνα μίας Ελλάδας που δεν υπάρχει, μία κατεστραμμένη μαύρη χώρα και την εικόνα μίας ΝΔ που υπάρχει μόνο στο φαντασιακό τους. Ένας κίνδυνος που υπάρχει σε αυτή την προεκλογική περίοδο είναι ότι θα πρέπει πάλι να αντιμετωπίσουμε μία σωρεία fake news από την αντιπολίτευση. Ακούμε τις ίδιες σαχλαμάρες από την αντιπολίτευση»., πρόσθεσε.

«Αυτό που βλέπω από το ΠΑΣΟΚ είναι έναν λόγο που μοιάζει πολύ με του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πίστευα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κοπιάρει τον Αλέξη Τσίπρα, όπως η χθεσινή του ομιλία, η οποία ήταν βαθιά αντινεοδημοκρατική», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Προφανώς θα ερευνήσουμε μια ευρύτερη συναίνεση και προφανώς θα μιλήσουμε και στο ΠΑΣΟΚ για να συζητήσουμε τα άρθρα που θεωρούμε ότι μπορούν να αναθεωρηθούν», εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, απαντώντας στο σχόλιο ότι «μόνο το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να στηρίξει τη ΝΔ».

«Δεν με αφορά τι θα γίνει στο ζήτημα της αντιπολίτευσης, εμένα με ενδιαφέρει να απευθυνθώ στους πολίτες και να ακουστεί το πρόγραμμά μας. «Μια ώριμη Δημοκρατία χρειάζεται μια αξιόπιστη αντιπολίτευση», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ερώτηση σχετικά με ποιο κόμμα θα ήθελε να είναι αντιπολίτευση. «Θα σεβαστώ την κρίση του ελληνικού λαού», τόνισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εξηγώντας τη σημασία της πρώτης προεκλογικής ομιλίας που θα δώσει σήμερα στο Περιστέρι, είπε ότι «στις λεγόμενες λαϊκές γειτονιές έγινε κάτι που δεν είχε ξαναγίνει», αναφέροντας τα υψηλά ποσοστά της ΝΔ.

Για την επόμενη 4ετία

«Στα θέματα που έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, θα δώσουμε και μεγαλύτερη έμφαση στην επόμενη 4ετία, όπως το Ε.Σ.Υ που αποτελεί προτεραιότητα. Είχαμε πραγματικό άλλοθι την πανδημία, όμως τώρα οραματιζόμαστε, ένα καινούριο σύστημα υγείας στην υπηρεσία του πολίτη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η εισαγόμενη ακρίβεια είναι ακόμα εδώ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε για την επενδυτική βαθμίδα ότι «μόλις την πάρουμε, θα δει τη διαφορά και ο πολίτης, γιατί θα μειωθούν τα επιτόκια. Δεν αφορά μόνο τους οικονομολόγους αυτό», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τα προβλήματα των πολιτών και όσα εξέφρασαν οι τηλεθεατές

«Έχουμε πρόγραμμα για μονογονεϊκές οικογένειες, για δωρεάν σπίτια, καθώς έχουν μεγάλη ανάγκη από στέγη. Η κυβέρνησή μας ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τους λεγόμενους “αόρατους”, καθώς χθες στην ορκωμοσία ήρθε ένας που ήταν άστεγος και βρήκε δουλειά και σπίτι με πρόγραμμα του υπουργείου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα θέματα στήριξης της οικογένειας θα είναι κρίσιμα από εδώ και στο εξής. Πώς θα αυξήσουμε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς για να μην είναι μόνο πάρκινγκ παιδιών, πώς θα βοηθήσουμε τους εργαζόμενους γονείς, πώς θα επεκτείνουμε το ολοήμερο σχολείο», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Περισσότεροι ψυχολόγοι στα σχολεία, περισσότερη εκπαίδευση για ζητήματα bullying, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και διαφορετικότητας», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πώς θα μάθουν τα παιδιά τη διαφορετικότητα από το δημοτικό», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η δημόσια εκπαίδευση δεν είναι μόνο για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις. Γίνονται σημαντικά βήματα στην Ελλάδα» είπε και ανέφερε το τίμημα μιας νησιωτικής χώρας, που παρατηρούνται φαινόμενα ενός δασκάλου για ένα παιδί.

Για την Τουρκία

«Θα συγχαρώ τον κ. Ερντογάν για την εκλογική νίκη του, αν και δεν έχω θεσμικό ρόλο. Θεωρώ χρέος μου να τον συγχαρώ και να εκφράσω την ευχή μου ότι η βελτίωση στις σχέσεις μας μετά τους σεισμούς να έχει και συνέχεια. Δεν έχω αυταπάτες ότι μια χώρα δεν γίνεται να αλλάξει εύκολα την πολιτική της», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εφόσον ο ελληνικός λαός με εμπιστευτεί και πάλι και εκπροσωπήσω τη χώρα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, εγώ θα επιδιώξω μια συνάντηση με τον Ερντογάν. Πάντα πρέπει να συζητούμε, ιδιαίτερα όταν διαφωνούμε, βεβαίως και θεωρώ ώριμη μια συνάντηση», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Έχουμε μια βασική διαφορά για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και άλλα θέματα. Έχουμε βάλει τα θεμέλια για μια προωθητική ατζέντα με την Τουρκία και θα είναι μια ευκαιρία να θέσω στον κ. Ερντογάν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε από εδώ και πέρα», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το Tik Tok

Για την παρουσία του στο Tik Tok, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «έχω νεαρά παιδιά και καταλαβαίνω τον τρόπο επικοινωνίας των νέων. Το Tik Tok είναι ένα εξαιρετικά διαδραστικό και επικοινωνιακό εργαλείο. Εγώ δεν έχω Tik Tok και είχα απαγορεύσει και στους υπουργούς μου να μην το χρησιμοποιούν.

«Είναι ένας τρόπος, όχι να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο αλλά να δείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Να αυτοσαρκαζόμαστε. Τώρα, έρχεται Tik Tok φάση 2», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τα τηλέφωνα και τις παρεμβάσεις που κάνει σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και κανάλια είπε ότι ζητάει να τους ακούει όταν βρίσκεται στις περιοχές και παίρνει τηλέφωνο, ωστόσο «στην αρχή δεν μας πιστεύουν ότι τους καλώ όντως εγώ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Καλό το Tik Tok αλλά υποκατάστατο για τη χειραψία και την προεκλογική εκστρατεία δεν υπάρχει», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.