ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η νέα κυβέρνηση – Όλα τα κλικ της ορκωμοσίας (φωτό-βίντεο)

Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής

Ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η νέα κυβέρνηση – Όλα τα κλικ της ορκωμοσίας (φωτό-βίντεο)

Ορκίστηκαν ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τα 62 από τα 63 μέλη της νέας κυβέρνησης  με όλους τους υπουργούς και υφυπουργούς να δηλώνουν ότι νιώθουν το αίσθημα ευθύνης για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών που επέλεξαν τη Νέα Δημοκρατία να οδηγήσει τη χώρα την επόμενη 4ετια.

Από τους 62 παριστάμενους υπουργούς και υφυπουργούς – απουσίαζε η Ειρήνη Αγαπηδάκη καθώς βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό – οι 61 έδωσαν θρησκευτικό όρκο και μόνο ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, έδωσε πολιτικό όρκο.

Μετά την τελετή ορκωμοσίας όλων των υπουργών και υφυπουργών ξεκίνησε η διαδικασία υπογραφής του πρωτοκόλλου με πρώτους να βάζουν την υπογραφή τους την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Αμέσως μετά υπέγραψε ως πρώτος τη τάξει υπουργός ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ακολούθησαν ο υπουργός Εξωτερικών. Γιώργος Γεραπετρίτης, οι υπουργοί Άμυνας, Εσωτερικών, Παιδείας.

8276838

7438256

7991412

8157980

7245828

Οι δηλώσεις των υπουργών κατά την άφιξή τους στο Προεδρικό Μέγαρο

Για μεγάλη τιμή και ευθύνη έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας τον οποίο συνόδευε η σύζυγός του, Τζένη Μπαλατσινού, ενώ για μεγάλη τιμή και ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη έκανε λόγο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς.

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου, και τα δύο παιδιά τους.

Με την κόρη του έφτασε στο Προεδρικό και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

«Συνεχίζουμε την καλή δουλειά που έχει γίνει, βασική προτεραιότητα είνα η καταπολέμηση της ακρίβειας και να βοηθήσουμε το επενδυτικό περιβάλλον για να έρθει επενδύσεις και ανάπτυξη», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας λέγοντας ότι έχει γίνει καλή δουλειά από τον Άδωνι Γεωργιάδη και προσθέτοντας ότι χωρίς τη σύζυγό μου δεν θα είχα καταφέρει τίποτα.

Για νέες προκλήσεις έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Στόχος μας να ενώσουμε και να αφήσουμε πίσω μας τον διχασμό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Έχουμε το θέμα της ισότητας, τα νέα ζευγάρια που θέλουμε να στηρίξουμε, θα δείτε πολλές πρωτοβουλίες για να μην μείνει κανείς πίσω, θα καταθέσουμε τον καλύτερο μας εαυτό με όλη την ομάδα σε ένα νεόδμητο υπουργείο» είπε η υπουργός Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη με τον πατέρα της να λέει ότι πέτυχε αυτό που ήθελε από μαθήτρια κάνοντας λόγο για ηφαιστειακή αγάπη των πολιτών. «Της είπα να παραμείνει αυτή που ξέρουμε» πρόσθεσε.

«Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε ήταν το μήνυμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης», Λευτέρη Αυγενάκη

«Είναι μεγάλη τιμή που ο πρωθυπουργός μου δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσω την προσπάθεια να είναι η Ελλάδα ισχυρή», δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μεγάλη τιμή και δικαίωση της δουλειάς που κάναμε τα προηγούμενα 4 χρόνια, σημείωσε από την πλευρά του ο παραμένων στο υπουργικό συμβούλιο, υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος μιλάει με την Τουρκία σε θετικούς τόνους ενώ χαρακτήρισε «χαρά μου» το ότι θα συνεργαστεί με τον νέο υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Πρώτος έφτασε λίγο πριν τις 12:20 ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης ο οποίος τόνισε ότι θέλουμε να ανταποκριθούμε στους στόχους. Στο πλευρό του ήταν η σύζυγός του και οι γιοι του οι οποίοι είπαν ότι χάρηκαν όταν άκουσαν ότι ο μπαμπάς του θα γίνει υπουργός προσθέτοντας πως «θα κάνει ό,τι μπορεί» στη θέση που αναλαμβάνει.

Λίγα λεπτά αργότερα στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε μαζί με την οικογένειά του ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης.

Μοναδική απούσα από την τελετή θα είναι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία, όπως ανακοίνωσε, βρέθηκε θετική με κορωνοϊό.

Μετά την τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο χοροσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί θα κατευθυνθούν στις νέες «έδρες» τους για τις τελετές παράδοσης-παραλαβής από τους υπηρεσιακούς υπουργούς της κυβέρνησης Σαρμά.

Θα ακολουθήσει, αύριο, Τετάρτη στις 11 το πρωί, η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο οποίο αναμένεται να αναπτυχθεί το πρώτο περίγραμμα των στόχων της νέας 4ετιας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και να διανεμηθούν στους υπουργούς οι «μπλε φάκελοι» με τις στρατηγικές προτεραιότητες κάθε χαρτοφυλακίου .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρωθυπουργός είχε φροντίσει παίρνοντας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να στείλει το μήνυμα για μια κυβέρνηση «σκληρής δουλειάς και μετρήσιμου αποτελέσματος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.